• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ‘take off’a geçecek

Yeniakit Publisher
2018-06-26 10:24:00 -
Türkiye ‘take off’a geçecek

Seçimlerinin ilk turda tamamlanması, sandıktan istikrarın çıkması üretici, ihracatçı ve yatırımcılara da moral verdi. Cumhur İttifakı’nı tebrik eden işadamları ve STK temsilcileri, “Artık reformlara odaklanma, yatırımlara daha da hız verip take off’a (havalanma)geçme zamanı geldi” mesajı verdi.

YENİ AKİT / EKONOMİ SERVİSİ

Ekonomide önemli yeri olan oda, birlik ve dernek başkanları ile patronların seçim yorumları şu şekilde:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Türkiye güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Halkın oyunun tamamına yakınının TBMM’de temsil edilecek olması da ayrıca sevindiricidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: Halkımız sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi sandıkta görüyor. Bu, demokrasi adına önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni dönemde istikrarın her açıdan korunmasına önem verilerek ekonominin ana gündem maddesi olmasını bekliyoruz.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Seçimler üretim, yatırım ve büyümenin önemini ortaya koydu. Onun için yeni atılım döneminde yeni yatırımlar yapmak şart. Erdoğan önderliğinde 2023 hedefleri yakalanacak, ülkemiz ilk 10 ekonomiye girecek, yerli projeler kalkınmanın lokomotifi olacak. Kuşkusuz ekonomide en önemli çıpalardan biri devlet refleksini hızlandıracak Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: 24 Haziran seçimleri güçlü Türkiye yolunda önemli bir duraktı. Bu durağı da sağ salim geçtik. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur: Seçimlerde halkımız istikrar ve istikbali önceleyerek mevcut kazanımlara sahip çıkmıştır. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni bir sürece girmiştir. Yeni hükümet sistemi ile birlikte karar mekanizmaları daha çabuk işleyecek ve uygulamalar da daha hızlı gerçekleşecektir.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: İhracat ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerin tam anlamıyla uygulanması olacaktır. Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle: Türkiye bundan sonra daha hızlı, daha yaratıcı daha verimli ve daha üretken olacaktır.  Hedeflerimize ulaşmada ve başarılı olmada hiçbir mazeretimiz olmadan daha fazla çalışmalıyız.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir: Türkiye, seçimlerin ardından prangalarından kurtulup yeni bir hikâye yazacak. Biz de artık tüm gücümüzle işimize dönmeli, üretime ihracata ve bu ülkeye katkı vermeye devam etmeliyiz.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ilerlemeye devam edecek olan Türkiye’miz 25 Haziran sabahı ile birlikte daha önemli ve kararlı adımlar atacak.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Erdem: Ülkemizin, global ekonomiye entegrasyonunu artırarak kalkınma sürecini devam ettirmesi ve yatırım ortamını iyileştirecek ekonomik ve yasal makro reformların hızla hayata geçirilmesi yeni dönemde de önem taşımaktadır.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu: Başarılı bir demokrasi sınavı verdik. Bundan sonra yatırımları düşünmek ve istihdamı daha artırmak zorundayız.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 24 Haziran, yeniden büyük Türkiye’den yeni ufuklara açılışın, diriliş sürecinin başlangıcının eşiği oldu. Yeni dönemde istişareye dayalı bir süreç başlamalı. Vaatlerin yerine getirilmesi için ivedi adımlar atılmalı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: Türkiye demokrasinin gücünü bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz bu seçimlerde Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23