• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den kritik "güvenli bölge" açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-09-14 18:45:00 - 2019-09-14 19:13:51
Türkiye'den kritik "güvenli bölge" açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan "güvenli bölge"ye ilişkin açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Güvenli bölge oluşunca 2 milyon kişi döner" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Güvenli bölge oluşunca 2 milyon kişi geri dönecek.

Avrupa Birliği'ne üye olma konusunda hiç sapma yaşamadık. Asya açılımı Avrupa'dan kopmak demek değil.

Türkiye AB üyesi olursa, parlamentoda en çok milletvekili sayısına sahip olacak. Her yerde ağırlığını hissettirecek. Almanya-Fransa dengesi bozulacak. Kapalı kapılar arkasında hem Almanlar hem de Fransızlar bunu samimi şekilde bize söylüyorlar. Bu gücü sizinle paylaşmak istemiyoruz diyorlar.

"Babam Tayyip Bey'in yanından ayrılma dedi"

Bazı yerlerde seçimleri kaybetmemize rağmen taban ve teşkilat çok sağlam. Güçlendirmek için kongre süreci başlatıldı. Biz 28 Şubat'tan sonra Ankara'da aktif siyaset yapalım ama herhangi bir partiye katılmayalım dedik. Sonra AK Parti kurulurken, ilk defa düşüncelerimize uyan bir parti kuruluyor, burada olmamız lazım dedik. Ve böyle başladık.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Babam o zaman DYP'den belediye başkanıydı. Oğlum bu memleketi kurtaracak kişi Tayyip Bey, onun yanından ayrılma dedi. Biz davanın bir ferdiyiz. Ayrılanlar olabilir. Dava adamıysan sabredersin, davaya sahip çıkarsın. Eleştiri yaparsan da davanın içinde ol. Eleştiri ve özeleştiri bu partinin içinde sonuna kadar işliyor. Tabii o parti kurulur, bu parti kurulur. Onların kendi tercihi. Ama 18 yıllık süreçte de gördük ki bu trenden inenler hiçbir zaman başarılı olamadılar. Bundan sonra da başarılı olacaklarını ben düşünmüyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BOPdogan

Beyefendi dönecekleri nasıl tespit etmiş? Peki muhacir kardeş Suriye'nin kuzeyinden gelmediyse? İstanbul'daki Karadenizliler memleketlerine döndümü? İzmir'deki Kürt vatandaşlar ata topraklarına döndülermi? Yurtdışındaki Türkiyeliler hala dönmüyorlar? Ama Suriyeliler dönecekler, devlet ev yaparsa, para verirse, iş imkanı sunarsa onları orada beslerse belki ozaman dönerler...

Salih Adem Haklı

Orta asyadan gelen Oğuzlar, Kıpçaklar, Kayılar, Özbekler, hazarın güneyinden katılan kürtler, Alpaslan'ın afganistandan toplayıp ordusuna kattığı peştunlar, afganlar, var oğlu var .... memleketine döndü mü? Irkçılığı bırakın, Suriyeden gelenlerin Urfalıdan Antepliden farkı var mı? Sizler Asurlu musunuz yoksa hititten mi ? Lidyalılardan mısınız ? Asıl Selanik ten gelen İspanya dan gelen yahudi bozması memleketine döndü mü diye soruyor musunuz ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23