• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den zehir tacirlerine bomba tepki: Alın ürettiğiniz aşıyı başınıza çalın!

Yeniakit Publisher
2020-04-01 23:59:00 -
Türkiye'den zehir tacirlerine bomba tepki: Alın ürettiğiniz aşıyı başınıza çalın!

Zehir taciri British American Tobacco’nun ABD merkezli biyo-teknoloji iştiraki Kentucky BioProcessing, koronavirüs için aşı geliştirme çalışmalarına başladığını duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Toker Ergüder, aşı geliştirme çalışmaları devam eden BAT'a tepkide bulundu.

British American Tobacco’nun (BAT) ABD merkezli biyo-teknoloji iştiraki Kentucky BioProcessing (KBP),koronavirüs (COVID-19) için aşı geliştirme çalışmalarına başladığını duyurdu. Şu anda devam eden klinik öncesi testlerin başarılı olması halinde, haziran ayı itibarıyla haftada 1-3 milyon doz aşı üretilebileceği kaydedildi.

Kentucky BioProcessing (KBP), aşı üretiminin başarıya ulaşması halinde kâr amacı gütmeden COVID-19 aşısını üretmeyi planlıyor. Klinik test aşamasında olan COVID-19 aşısının hızlı büyüyen tütün bitkisinin biyo-teknoloji sayesinde geleneksel aşılara göre birçok avantaja sahip olduğu belirtilerek, tütün bitkisi kullanılarak geliştirilen aşının 6 hafta gibi kısa bir sürede üretilmesinin öngörüldüğü vurgulandı.

"Başınıza çalın"

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Toker Ergüder, aşı geliştirme çalışmaları devam eden BAT'a tepkide bulundu.

Prof. Dr. Ergüder, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Hasta ettikleri ölmesin ve sigaralarını içmeye devam etsinler diye aşı üretmeye başlamışlar. Bizde bir söz vardır: Alın sizin ürettiğiniz aşıyı başınıza çalın" ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emrkl

Ya aşı iyi gelir korursa talep etmeyip başınızamı çalın diyeceğiz

Enteresan

Para kazanma amaçlı kurulan şirketin para kazanmak için aşı üretmesine karşı çıkmanın mantığı fazlasıyla izaha muhtaçtır?..ÖLDÜRÜYOR DEDİĞİN ÜRÜNÜ ZORLA MI SATIYOR MİLLETE?..AŞIYI DA ZORLA MI SATACAK?..Sahi neye karşısın?İçindekini başka sebeplere bağlama da açıkla alenen....Yazık oluyor insanlığa!...Yüce Rabbim sizlere muhtaç etmesin bizleri..(Amin)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23