• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'yi heyecanlandıran gelişme! Milli elektrikli tren bu tarihte raylarda

Yeniakit Publisher
2020-06-26 15:45:00 -
Türkiye'yi heyecanlandıran gelişme! Milli elektrikli tren bu tarihte raylarda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, heyecanlandıran açıklamayı yaptı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim sürecinin tamamlandığını, pazartesi günü Sakarya'da trenin raylara inerek test sürüşlerinin başlayacağını bildirdi..

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim süreci tamamlandı.

176 km hıza çıkabiliyor

29 Haziran, pazartesi saat 10.00’da Sakarya-TUVASAŞ'ta tren raylara inecek ve test sürüşleri başlayacak. Setlerin işletme hızı saatte 160 kilometre, tasarım hızı ise saatte 176 kilometre.

Üretilen araçlar işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlanmış alüminyum ekstürizyon profillerden üretildi. Ayrıca, setlerde ergonomik yolcu koltukları kullanıldı. 5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yerli ve milli

Şu yerli ve milli kelimesinden midem bulanmaya başladı.. ne kadar yerli ve milli varsa hepsi hayal.. uçak ne oldu otomobil ne oldu, üretilen yerli ve milli şeylerin ana parçaları kimin .. bu milleti daha ne kadar avutacaksınız yazık çok yazık

Ramazan

Bu yerli mili diye cumhur baskani Reis konusuyor . Ben sahsen müslüman olarak Reise güveniyorum. Ben kendi adimada söylüyorum reis devletin 1 lirasina tenezzül etmez cünki helali harami bilir Allah tan korkar. Sonra adamin yabtiklari neler neler .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23