• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ücretsiz izne çıkartılan işçiler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Yeniakit Publisher
2020-04-18 12:33:00 -
Ücretsiz izne çıkartılan işçiler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Koronavirüs salgını ekonomik açıdan vatandaşları etkilemesin diye hükümet birtakım öneriler aldı. Hazırlanan ekonomik tedbir paketi kapsamında ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar da unutulmadı. Pek çok kişi “Kimler işsizlik maaşı alabilir?” , “İşsizlik maaşı başvurusu” , “Ücretsiz izne çıkarılanlara devlet maaş verecek ki?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, ücretsiz izne çıkartılan işçiler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Koronavirüs salgını sağlıktan ekonomiye pek çok alanda kendini hissettiriyor. Sosyal mesafe nedeniyle pek çok işyeri gececi olarak kapatıldı. Milyonlarca kişi ise ücretsiz izne çıkarıldı. Peki, ücretsiz izne çıkarılanlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneğine kimler başvuru yapabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini yavaşlatan/durduran tüm işletmelerin kısa çalışma ödeneğine başvurabileceğini açıkladı.

Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği başvurularının nereden yapılacağı da merak konusu. Yapılan açıklamada İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Ücretsiz izne çıkartılan işçiler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ücretsiz izne çıkartılan işçiler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?” sorusunun cevabını araştıranların sorusuna geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla cevap verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Albayrak, vatandaşların işlerini kaybetmemesinin öncelikleri olduğuna işaret ederek, şu bilgileri paylaştı:

"3 ay boyunca işten çıkarmaların önüne geçmeyi yasayla güvence altına alıyoruz. İşleri duran ya da azalan işletmelerimizde çalışan vatandaşlarımız için kısa çalışma ödeneğimiz devrede. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza da maaş desteği vereceğiz. Bu kapsamda aylık 1170 lira maaş desteğini de sağlayacağız. Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu, 700 bini onaylandı” dedi. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakan

Hakikaten gazetenizn ismini cok begenyorm..

Knnuzm

He he he akit sen var ya nediyeyim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23