• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak açıklama!

Yeniakit Publisher
2019-01-15 19:01:00 -
Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak açıklama!

Ukrayna Dış İstihbarat gazisi Korgeneral Vasiliy Bogdan, Ukrayna’nın savaş gemilerini Kerç Boğazı’ndan geçirme yönündeki girişimin Rusya tarafından engellenemeyeceğini iddia etti.

Ukrayna Dış İstihbarat gazisi Korgeneral Vasiliy Bogdan, Ukrayna’nın savaş gemilerini Kerç Boğazı’ndan geçirme yönündeki yeni girişimin “daha hazırlıklı” olacağını belirtti.

Ukrayna medyasına konuşan Bogdan, "Yeni geçiş daha hazırlıklı olacak. Bu sefer bize NATO ve AGİT gemileri eşlik edecek. Bu konuda anlaşmalar sağlanmış durumda" dedi.

"Her şeyin bir zamanı vardır"

Rusya'nın, "durumu daha da kötüleştirmek" istemeyeceğini, bu yüzden gemilerin   emin olduğunu dile getiren Ukraynalı general, yeni geçişin tarihini vermeyerek, "Her şeyin bir zamanı vardır" dedi.

Kerç Boğazı'nda Ukrayna provokasyonu

Kasım ayı sonunda Ukrayna'ya ait üç savaş gemisi Rusya sınırlarını ihlal etmiş ve Karadeniz'den Kerç Boğazı'na doğru yönelmişti. Bunlardan biri, Rusya makamlarının çağrılarına aldırmayarak tehlikeli manevralara girişmişti. Bunun sonucunda gemilere el konulmuş ve Ukraynalı denizciler tutuklanmışlardı. Ayrıca denizciler aleyhine sınır ihlalinden ceza davası açılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise olayı provokasyon olarak nitelemiş ve denizciler arasında Ukrayna gizli servisinden iki kişinin bulunduğunu, bu özel operasyonu onların yönettiğini söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Putin ayrıca, Poroşenko'nun seçimler arifesinde reytinginin düşük olması yüzünden Ukrayna makamlarının böyle bir adım attıklarına emin olduğunu da belirtmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23