• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkeyi karıştıran olay! Devlet sırrını alenen dergiye bastılar

Yeniakit Publisher
2019-11-19 13:12:00 - 2019-11-19 13:37:20
Ülkeyi karıştıran olay! Devlet sırrını alenen dergiye bastılar

Çin hükümeti adına yayın yapan Modern Ships isimli dergi son sayısında ülkeyi karıştıran bir skandala imza attı. Savunma sanayi ve teknolojileri üzerine yayın yapan dergi hem kapağına hem de göbekteki iki sayfasına Çin'in geliştirdiği gizli savaş uçağının bilgisayar ortamında hazırlanmış görüntülerini paylaştı.

Ülkeyi yöneten Çin Komünist Parti'nin yayın organı olan Modern Ships isimli dergide Çin'in geliştirdiği yeni silahının bütün detayları okurla paylaşıldı.

Derginin kapağında ve içindeki göbek sayfalarında ülkenin yeni savaş uçağı H-6N oldukça detaylı bir şekilde görüntüleniyor. Bilgisayar ortamında hazırlanan görüntülerde uçak gövdesinin tam altında ise devasa boyutlarda bir balistik füze yer alıyor. Halihazırda Çin ordusu tarafından kullanılan Dong Feng-15'e benzeyen füzenin görüntüsünün ortaya çıkması Çin'de büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Çin hükümetinin gazetesi Global Times, hasar tespit çalışması yaparak konuyla ilgili kapsamlı bir haber yayınladı. Global Times'ın haberinde, "Görüntüler bilgisayar ortamında yapıldı ve tamamen konsept. Bu görüntü ile ilgili resmi bir açıklama yoktur" ifadesi kullanıldı.

Batılı savunma sanayi uzmanlarını harekete geçirdi

Öte yandan bu görüntü Batılı savunma sanayi uzmanlarını harekete geçirdi. Flight Global'a konuşan Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü analisti Malcolm Davis, "Eğer bu görüntü gerçekse bu durum Çin ordusunun gemisavar sistemlerinin büyük oranda geliştiğini gözler önüne seriyor" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan görüntüler sosyal medyada tartışma meydana getirdi. Bazı kullanıcılar, savaş uçağında yapılan bu gelişmelerin korkutucu sonuçları olabileceğini yazdı.

Balistik füze iddiası

Avustralya'nın çok okunan internet sitelerinden news.com.au, "Bu değişiklikler savaş uçağının nükleer başlıklı ya da hipersonik hızla ilerleyen balistik füze taşıyabileceği iddialarını da gündeme getirdi" yorumunu yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23