• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversiteliler yaklaşık bin çocuğun hayatına dokundu

Yeniakit Publisher
2020-01-16 12:13:00 -
Üniversiteliler yaklaşık bin çocuğun hayatına dokundu

Kastamonu Üniversitesi öğrencilerince oluşturulan "Belki de Sensin Topluluğu" üyeleri, 3 yıldır ziyaret ettikleri köy okullarında öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşatıyor.

Kastamonu Üniversitesi öğrencilerince oluşturulan "Belki de Sensin Topluluğu" üyeleri, 3 yıldır ziyaret ettikleri 7 köy okulunda yaklaşık bin çocuğun hayatına dokundu.

"Belki de Sensin Topluluğu" üyeleri, belirli bir program dahilinde gittikleri köy okullarındaki çocuklarla futbol, voleybol, ip atlama, yakan top gibi oyunlar oynuyor. Bugüne kadar 7 köy okulunda yaklaşık bin öğrenci ile bir araya gelen topluluk üyeleri, okulların kütüphanelerine katkı sağlayıp öğrencileri tiyatro ile tanıştırıyor. Öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşatan topluluk üyeleri, ihtiyacı olan öğrencilere de çeşitli yardımlarda bulunuyor. Son olarak Cide ilçesine bağlı Baltacı İlkokulu'nu ziyaret eden 60 kişilik öğrenci topluluğu, dolu dolu geçen günün ardından mangalda pişirdikleri sucukları öğrencilere ikram etti.

"Bugün bayram gibi"

Topluluk Başkanı Yunus Emre Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gittikleri okullarda öğrencilerle futbol, voleybol, basketbol, yakan top, ip atlama gibi oyunlar oynadıklarını söyledi. Çocukların yüzlerini boyayıp drama yaptıklarını belirten Erden, çok eğlendiklerini dile getirdi. Ziyaret ettikleri okullarda sadece oyunlar oynamadıklarına işaret eden Erden, "Okulları boyayıp güzelleştirdik. Ana sınıfına çeşitli çizgi kahramanlar çizdik. Kütüphanesine kitaplar koyduk. Topluluk olarak her şeyden önce çocukların mutluluğunu düşünüyoruz." dedi.

Topluluk üyesi Burak Kılıç da üniversite ile köy okulları arasında bağ kurduklarına inandığını dile getirerek "Gittiğimiz ilk üç köy okulunda sosyal etkinlikler yaptık. Üçüncü okuldan sonra onların ihtiyaçlarını da tespit edip hediyeler getirmeye başladık. Çocuklardan biri, 'Bugün bayram gibi.' dedi. Bu bizim için en büyük mutluluktu. Onlar mutlu oldukça biz mutlu olduk." ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Müslüman gibi

Duyarlılar Allah sonunuzu hayr etsin iyilere rasgelin...Hidayet RABBİMDEN...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23