• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ünlü ekonomistten koronavirüs çıkışı: IMF kredi verirken bir şartname koymaya başladı

Yeniakit Publisher
2020-05-03 22:45:00 -
Ünlü ekonomistten koronavirüs çıkışı: IMF kredi verirken bir şartname koymaya başladı

Ekonomist Kaan Sarıaydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında dünyada uygulamaya konan 'sosyal mesafe' konusunun bir algı operasyonu olduğunu söyledi.

Ekonomist Kaan Sarıaydın, koronavirüs ile içimize giren 'sosyal mesafe' ile ilgili çok konuşulacak bir çıkış yaptı.

Beyaz Tv'de ekranlara gelen Her Açıdan programına katılan Kaan Sarıaydın, sosyal mesafenin koronavirüsten sonra devam etmesi halinde ekonomide büyük bir yıkıma yol açacağını söyledi.

Sarıaydın'ın açıklamları şöyle:

'Sosyal mesafe' çok büyük bir algı oyunudur. Bunun doğrusu fiziksel mesafedir. İnsanoğlunu yalnızlaştırmak istiyorlardı. Fiziksel mesafe ile sosyal mesafe farklı kavramlardır. Sosyal mesafeyi insan üzerinde tutturursanız ve bunu kabullenirsek insanlar arasında bağlarda bir uzaklaşma olur. Sosyal mesafe demek, ben komşuma gitmiyorum. Arkadaşa gitmiyorum. Yok, gidebilirsin. Ama fiziksel mesafe ile gidip gelebilirsin. IMF ve Dünya Bankası gibi kredi veren kurumlar, bu sistemin devam etmesi için ülkelere şartname koyuyor. Yani sosyal mesafenin normalleşmesini istiyorlar. Sosyal kelimesi çok farklı, bunlar net bir şekilde algı operasyonudur. Bundan sonra birçok sistem değişecek ve sosyal mesafeye göre ayar verilecek. Bu ekonominin bozulmasıne neden olacak. Sistemi isteyen zümrenin işine gelecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Burdurlu

yav bi bildiğiniz iş komplo teorisi üretmek, onda bari tutarlı olun. bu ........lar netflix falan herkes her dakika zina etmis ........ yaşasın derdinde mi yoksa sosyal mesafe ile herkes birbirinden uzaklaşsın yanlız kalsın derdinde mi?

yalan mı

ya arkadaş imf kimseye zorla para vermiyor. ne bu hergün imf haberleri. hol yok yumurta yok. kendin çal kendin oyna misali.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23