• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Unutmayalım ki bu nesiller başkasının değil hepimizin nesli

Yeniakit Publisher
2020-01-01 11:43:00 -
Unutmayalım ki bu nesiller başkasının değil hepimizin nesli

Gazetemiz okurlarından Avukat Zeki Taşkıran, "Unutmayalım ki bu nesiller başkasının değil hepimizin nesli" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Avukat Zeki Taşkıran / Malatya

Malatya, kritik zamanlarda, özellikle de 28 Şubat sürecinde toplumsal vakıalarda pilot illerden biriydi bildiğimiz üzere. Çünkü Malatya insanı haksızlığı kabul etmez ve bilinç düzeyi yüksektir. Hassasiyeti ve cesareti üst safhadadır. Bunları niye anlatıyorum derseniz, aşağıda anlatacağım kadın ve ailemiz mefhumundan dolayı vicdanlarınıza ve aklınıza sığınacağım o yüzden…

Değerli kardeşlerim, şu son 7–8 yılda binlerce kadın cinayeti ve kadına şiddet vakıaları ile karşılaştık. Televizyonlar ve gazetelerde hep kadına şiddet ve cinayetler gündemden düşmedi. Buna karşı hükümetimiz, çare olarak sadece ve sadece cezalandırma yöntemi üzerinde durdukça durdu ve kadının ekonomik özgürlüğünü geliştirme çabası içine girdi. Kadına çalışırsa maaş bağladı, evde kocasına ve çocuklarına bakarsa para yok dedi. Halbuki zaten çalışan kadına neden para verilsin ki! Görmemiz lazım ki, kadını sırf aileden uzaklaştırmak için devletin bir bakanlığı para, makam vs. her türlü argümanı kullanmaktadır. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü diye bir koca Genel Müdürlük kuruldu. Kadın için mi asla! Kadının statüsü için, kadının prestiji, konumu ve etiketi……vs aileden tamamıyla uzak bir hayat için.

Hiç dikkat ettiniz mi televizyonlardaki ve gazetelerdeki kadın cinayetlerinin hangi illerde hangi kültür ve inanç düzeyindeki illerde gerçekleştiğine! Malatya’da, Bingöl’de, Erzurum’da, Muş’ta, Konya’da…..vs İslami hassasiyetin iyi olduğu, örf ve adetlerin, törelerin olduğu illerde kadın cinayeti duydunuz mu? Ya da şöyle söyleyeyim ister Süleymancı ister Nurcu ister Hakyol’cu ister Milli Görüşçü …… Hangi cemaat ve cemiyetin ve İslami kesimin bir kadını kadın cinayetine kurban gitti. Siz duydunuz mu? Ben duymadım.! Türkiye’de işlenen kadın cinayetleri Marmara, Ege, Akdeniz vs. batı illerinde işlendiği görülmekte. Demek ki bu cinayetlerin temelinde dinden, örf ve adetlerden, geleneklerden uzaklaşma ve kadının çalışma hayatına ısrarla sokulması yatmaktadır. Bu cinayetlerin önüne geçmek için ise erkeğin cezalandırılması, kadının ekonomik özgürlüğünün üst düzeye çıkarılması ve kadını erkekten korumak için avukat sayısını 2’ye çıkarmak gibi mantık dışı yöntemler çözüm değildir. Unutmayalım ki bu nesiller başkasının değil hepimizin nesli. Bu aileler bizim, eşler bizim. Kadını-kocadan ayırmayı, kadın cinayetlerini başardı bu Siyonizm. Şimdi de çocuklarımızı anne babadan ayrı yetiştirmeyi gaye edinmişler ve başarmaya doğru projeler tek tek uygulamaya konuluyor.

 

ÖNE ÇIKAN VİDEO
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23