• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Usta öğretici nedir? Usta öğretici nasıl olunur?

Yeniakit Publisher
2020-04-01 19:37:00 -
Usta öğretici nedir? Usta öğretici nasıl olunur?

Usta öğretici nedir? ve usta öğretici nasıl olunur? sorularına yanıt arıyorsanız, cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Meslek edindirme noktasında büyük önem taşıyan vekilit konunma olan Usta Öğretici nedir ve kimler bu mesleği yapabilir? Usta Öğretici nasıl olunur? sorularının detaylı cevabını merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

USTA ÖĞRETİCİ NEDİR?

Günümüzde eğitim sadece okullar ile sınırlı kalmadan özellikle zorunlu öğrenim yaşını tamamlamış bireyler için yüzlerce eğitim seçeneğini bulacağınız sanat ve meslek edindirme kursları bulunmaktadır. Okullarda eğitimciye öğretmen denirken bu tür kurslarda usta öğretici ve uzman şeklinde anılmaktadır. Büyük ölçüde usta öğretici olarak anılır. Okullarda öğretmenler genellikle 4 yıllık fakülte mezunu olabilirken kurslarda böyle bir sınırlama en azından bazı branşlarda lise ve hatta ilköğretim mezunu usta öğretici belgesi olanlarda görev yapabilir.

USTA ÖĞRETİCİ NASIL OLUNUR?

Bu sorunun cevabı çok seçenekli olup, burada önemli olan mezuniyet durumu ve başvuru yapacağınız branş ile alakalıdır. Yukarı da ilkokul mezunu arkadaşlarında usta öğretici olabileceğini belirttik fakat bu her branş için geçerli değildir. Bazı branşlarda yalnızca 4 yıllık fakülte ve ön lisans mezunları aranmaktadır. Onlardan biride bilgisayar bakım onarım branşı olup, kuaförlük branşında eğitimci olmak isteyenler ise lise mezunları ve usta öğretici belgesi olanlar başvuru yapabilmektedir. Burada ortaya çıkan durum lise, ön lisans ve lisans mezunu yada bunların dışında herhangi bir mesleğe ait usta öğretici belgesi sahibi olmanız gerekmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23