• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uygurlar katledilebilir

Yeniakit Publisher
2020-02-10 14:09:00 - 2020-02-10 14:10:23
Uygurlar katledilebilir

Çin’den dünyaya yayılan Koronavirüs’ün, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarına sıçrayarak kitlesel ölümlere yol açmasından endişe ediliyor. Dr. Nimet Can Mehmet, “Kamplardaki 3 milyondan fazla kardeşimiz bu virüs tehlikesiyle karşı karşıyadır. Türkiye’nin Çin yönetimiyle acil olarak görüşüp bu konuda bir çalışma yapabileceğini düşünüyorum” dedi.

 Murathan Seyitoğlu  Ankara 

Çin’de yayılan Koronavirüsü salgınının zaten yetersiz koşullara sahip Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında yaşayan insanların bilinçli olarak virüs bulaştırılarak kitlesel bir şekilde öldürülmesinden endişe ediliyor.

“Türkiye, Çin yönetimiyle konuyu görüşmeli”

Akit’e konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nimet Can Mehmet, “Çin’in değişik yerlerde onlarca kurduğu kamplarda 3 milyondan fazla Doğu Türkistanlı kardeşimiz bu virüs tehlikesiyle karşı karşıyadır. Türkiye’nin Çin yönetimiyle acil olarak görüşüp bu konuda bir çalışma yapabileceğini düşünüyorum. Müslümanlara işkence yapılan bu kampların derhal kapatılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Komünist Çin yönetimi art niyetli”

Çin’in Wuhan kentinden yayılmaya başlayan koronavirüsü salgınının Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde (Doğu Türkistan) Uygur Türklerinin tutulduğu kampların kapatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye gireceğini ümit ettiklerini belirten Doğu Türkistanlı Dr. Nimet Can Mehmet, sözlerini şöyle tamamladı: “Doğu Türkistan’dan gelen haberler bizleri endişelendiriyor. Kamplarda virüs nedeniyle yaşanabilecek toplu katliamların önüne geçilebilmesi için Dünya Sağlık Örgütü’ne de yazılar yazdık fakat şu ana kadar bu kamplara ilişkin herhangi bir önlem alınmadı. Komünist Çin yönetimi, Çin genelinde birçok önlem alırken, devlet memurlarının dahi işe gidişlerini yasaklarken kamplarda yaşanan Müslüman kardeşlerimize yönelik hiçbir önlem almamasını art niyetli olarak görüyoruz.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

bu olayların perde arkasında hep yahudiler var

mustafa

Allahim akillanmiyorlarsa kahru perişan eyle musluman kardeşlerimize zarar vermeden..komunistleri putperestleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23