• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uzmandan “HoLEP ile prostatın tekrarlama riski yok” açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-15 13:22:40 -
Uzmandan "HoLEP ile prostatın tekrarlama riski yok" açıklaması

Medical Park İzmir Hastanesi Üroloji Kliniğinden Op.

Medical Park İzmir Hastanesi Üroloji Kliniğinden Op. Dr. Bumin Örs, prostat tedavisindeki HoLEP yönteminin avantajlarını anlattı. HoLEP ve tur tedavi yöntemleri arasındaki farklardan bahseden Örs, Holep ile tedavi olan hastaların prostatının tekrarlama riski olmadığını belirtti.

Prostat tedavisinde altın standart olarak kabul edilen HoLEP’in, prostatın kapalı yol ile lazer kullanarak çıkarılması yöntemi olduğunu ifade eden Medical Park İzmir Hastanesi Üroloji Kliniğinden

Op. Dr. Bumin Örs, “Büyük prostatlarda tur yöntemiyle büyüyen doku tam olarak çıkarılamıyor. Açık cerrahi uygulamaları da hasta konforu açısından daha kötü oluyor. Bu nedenle HoLEP, alternatif olarak geliştirilmiş bir tedavi yöntemidir. Son 10 yılda ABD, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde rutin olarak kullanıma girmiştir. Bizde uzun süredir bu yöntemi başarı ile uygulamaktayız” dedi.

HoLEP yönteminin, açık cerrahi işleme ve tur prostata alternatif olarak ortaya çıktığını vurgulayan Örs, “Tur prostat yöntemi, büyük prostatlarda tam anlamıyla doku çıkartamadığından, rahatsızlığın tekrar etme olasılığı artmaktadır. Bu nedenle tüm prostat hastalarında HoLEP yöntemi güvenlikle kullanılabilir. Ancak kılavuzların belirttiği gibi özellikle 80 gram üzerindeki prostatlarda eğer imkan varsa birinci tercih olarak gerçekleştirilmesi gereken tedavi yöntemidir” diye konuştu.

Hastanede yatış süresi çok kısa
ÖNE ÇIKAN VİDEO


HoLEP yöntemiyle prostat içerisinde büyümeye devam eden dokunun tamamı çıkarıldığı için tekrarlama riski olmadığını söyleyen Örs, “HoLEP ameliyatı her prostat hastasına uygulanabilir. Tüm boyutlarda güvenle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ancak özellikle 80 gramın üzerinde HoLEP birinci tercih olmalıdır. Hastanede yatış süresinin kısa olması, konforlu olması diğer tedavi yöntemlerine göre avantajlıdır” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23