• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vatandaşlar uyarıları dinledi 'evde kaldı'

Yeniakit Publisher
2020-03-29 16:12:00 -
Vatandaşlar uyarıları dinledi 'evde kaldı'

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle virüsle mücadele sağlanıncaya kadar alınan önlemlere yurt genelinde vatandaşların uyduğu gözlendi.

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden olan, tarihi ve turistlik mekanlarıyla milyonları ağırlayan İstanbul, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önleme çalışmaları kapsamında alınan yeni kararlarına uyulmasıyla en sessiz günlerini yaşıyor.

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle virüsle mücadele sağlanıncaya kadar alınan önlemlere İstanbul'da vatandaşların uyduğu gözlendi.

Her mevsim kalabalık olan Eminönü, Aksaray meydanları, Galata Köprüsü gibi yerlerde neredeyse kimse bulunmazken, her zaman kalabalığıyla ünlü İstiklal Caddesi de tenha bir görüntü sundu.

Alınan tedbirler ve "evde kal" çağrılarına uyan vatandaşlar, virüs salgını nedeniyle evlerinde kalırken, vapur, tramvay ve otobüs seferlerinde az sayıda kişinin seyahat etmesi dikkati çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin trafik haritasında şehir içi trafiğinin açık olduğu görüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ankara'da sokaklar boş kaldı

Ankara'da da yeni tip koronavirüsle mücadele sağlanıncaya kadar alınan önlemlere vatandaşların uyduğu gözlendi.

Başkentte şehrin en yoğun noktalarında trafik akışının büyük ölçüde azalırken, vatandaşlar sokağa çıkmama uyarısına büyük ölçüde riayet etti.

Turizm merkezlerinde "Evde kal" çağrısına uyuldu

Antalya ile Muğla'nın ünlü sahil ve plajlarında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sessizlik hakim.

İçişleri Bakanlığınca, koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin ardından, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin kullandığı dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili boş kaldı.

Girişlere kapatılan sahilde, güvenlik güçleri görev alıyor. Ekipler, sahile gitmek isteyen vatandaşlara, hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı için evde kalmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Turistlerin uğrak yeri arasında bulunan ve özellikle hafta sonları yoğunluk oluşan Cumhuriyet Meydanı, Kazım Özalp ve Işıklar caddeleri de en sakin günlerini yaşadı. 

Kumluca ilçesindeki Adrasan ve Olimpos gibi turistik mahalleleriyle sahil bantları, mesire ve ören yerleri, piknik alanları da girişlere kapatıldı. 

Adrasan ve Olimpos'ta ikamet eden ve evden çıkmasına kısıtlama getirilen yabancı vatandaşların ihtiyaçları, jandarma ekiplerince karşılandı. Yerleşik yabancılar da hizmetlerden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise Paşatarlası, Kumbahçe, Gümbet, bitez sahilleri boş kaldı.

Özellikle hafta sonları kalabalık olan Bodrum Belediye Meydanı, İskele Meydanı, Cumhuriyet Caddesi ve Neyzen Tevfik Caddesi'nde en sakin günlerini yaşadı.

Hafta sonu piknik yapmak amacıyla farklı bölgelere gitmek için çevre yolunda oluşan yoğunluk, alınan tedbirler dolayısıyla yaşanmadı.

Marmaris'te de sahil, plaj ve piknik alanları yasağına uyuldu.

Atatürk Meydanı, Atatürk Caddesi, 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Uzunyalı, Yat Limanı ve yürüyüş yolları boş kaldı. Uzunyalı, İçmeler ve halk plajlarında kimsenin olmaması dikkati çekti. Yat Limanı ve sahillerde yürüyüş yapmak ve balık tutmak isteyen bazı vatandaşlar uyarıldı.

Fethiye Kordon Boyu'ndaki yürüyüş ve bisiklet yollarında da sakinlik hakim oldu. Polis ekipleri, yürüyüş yapan bazı vatandaşları evlerine gitmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu ve Belkız Plajları ile Foça Mahallesi'ndeki Çalış Plajı da boş kaldı.

Doğu Anadolu'da vatandaşlar "Evde kal" çağrısına uyuyor

Yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla yapılan çağrılar Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da karşılık buldu. 

Erzurum'da, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, araçlardan yaptıkları anonslarla kent sakinlerine hem evde kalmaları hem de sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri bireyler ile kronik rahatsızlığı bulunanları kontrol eden ekipler, ayrıca kapalı kalması gereken iş yerlerini, terminal, park ve bahçeler, piknik alanları ve tedbir kapsamında olan yerleri denetledi.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ile Havuzbaşı, Yakutiye Kent Meydanı ve Çifte Minareli Medrese gibi yerler, vatandaşların, evde kalınması yönündeki çağrıya uyması nedeniyle en sakin günlerinden birini yaşadı. 

Kars

Kars Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı "Evde kal" çağrısına uyanlar evde kalmayı tercih etti. 

Hafta sonları yoğunluğun yaşandığı Kars Kalesi, Evliya Camisi ve tarihi Fethiye Camisi bölgesinde yoğunluk en düşük seviyeye ulaştı.

İhtiyaçları için dışarı çıkan az sayıdaki kişinin maske kullandığı gözlenen kentte, sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üzeri kişiler ve kronik rahatsızlığı bulunanların talepleri ekipler tarafından karşılanıyor.

Ardahan

Ardahan'da da halkın büyük bölümü "Evde kal" çağrısına uydu.

Valiliğin evde kalınması için yaptığı uygulama ve çağrıların amacına ulaştığı kentte, havanın kapalı olması da sokaktaki yoğunluğun azalmasını sağladı.

Milli Egemenlik Parkı, tarihi Ardahan Köprüsü ve kentin en işlek caddelerinde sessizliğin hakim olduğu kentte, zorunlu ihtiyacı olanların dışında kimsenin sokağa çıkmadığı gözlendi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ile İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ise Kongre Caddesi'ne gelerek ekiplerin çalışmalarını denetledi.

Ağrı

Koronavirüse karşı tedbirlerin alındığı Ağrı'da da cadde ve sokaklar boş kaldı.

Kentin işlek yerlerinden Cumhuriyet, Eski Van ve Erzurum caddelerinde insan ve araç yoğunluğunun azaldığı gözlendi.

Kars

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı ve sosyal mesafelendirme önlemlerinin uygulandığı Kars'ta cadde ve sokaklarda insan yoğunluğunun olmadığı görüldü.

Ordu'da "Evde kal" çağrısına uyuluyor

Ordu'da, "Evde Kal Türkiye" çağrısına uyan vatandaşlar koronavirüs nedeniyle evlerinde kalmayı tercih ediyor ve zaruri ihtiyaçlar dışında dışarıya çıkmıyor.

Dışarı çıkan az sayıda kişi ise eldiven ve maske kullanarak önlem alıyor.

Her gün yüzlerce insanı ağırlayan 16 Temmuz Demokrasi Meydanı, Köprübaşı Meydanı ve araç trafiğine kapalı olan Süleyman Felek Caddesi, en sakin günlerini yaşıyor.

Öte yandan, önlemlere uyulması konusunda sahil ve meydanlarda devriye gezen güvenlik güçleri, vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyarıyor. 

Sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından karşılanıyor.

Trafik ışıklarıyla "Evde kal" çağrısı

Bu arada, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un girişimleriyle koronavirüsle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla trafik sinyalizasyon sistemindeki kırmızı ışıklara "Evde kal" yazısı yerleştirilerek, vatandaşlara evden çıkmamaları hatırlatıldı.

Trakya

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı ve sosyal mesafelendirme önlemlerinin uygulandığı Trakya'da cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu azaldı.

Tekirdağ'da vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzmanların "Evde kalın" çağrısına uyuyor. Kentin en işlek yerleri olan Köprübaşı, Cumhuriyet Meydanı, Bedesten Çarsısı'nın yanı sıra sahil dolgu alanı da sakinliğini koruyor.

Adıyaman

Adıyaman'da vatandaşların büyük çoğunluğunun yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, "Evde kalın" çağrısına uyduğu gözlendi.

Sivas

Sivas Valiliği, yeni tip koronavirüse karşı vatandaşlara 48 saat evde kalmaları çağrısında bulundu. Valilik tarafından yapılan paylaşımda şehrin boş cadde ve sokaklarında çekilen fotoğraflara da yer verildi.

Kayseri

Kayseri'de vatandaşların büyük çoğunluğunun koronavirüs tedbirleri kapsamında, uzmanların "Evde kalın" çağrısına uyduğu gözlendi. Özellikle haftasonları vatandaşların akınına uğrayan Cumhuriyet Meydanı, çağrı üzerine boş kaldı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23