• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vuslat Derneği bu yıl Afrika ve Asya'da 1228 su kuyusu açtı

Yeniakit Publisher
2019-11-07 11:27:00 -
Vuslat Derneği bu yıl Afrika ve Asya'da 1228 su kuyusu açtı

Vuslat Derneği, susuzlukla mücadele eden Afrika ve Asya’nın çeşitli bölgelerinde su kuyuları açma projelerini sürdürüyor.

Vuslat Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyadaki susuzluk problemine çözüm sağlamak için çeşitli projeler yürüttüklerine dikkat çekildi.

Bu kapsamda dernek olarak 2019'da Afrika ve Asya'da gönüllüleriyle birlikte 1228 su kuyusu açılışının gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, araştırmalar neticesi bu kuyuların inşa edildiği, çıkarılan suyun kullanıma uygun olup olmadığının test edildiği ve sonrasında ise denetim ve bakım işlerinin de yapıldığına dikkat çekildi.

Kuyuların, susuzluk problemi ile mücadele eden coğrafyalara umut olduğu dile getirilirken, gönüllülerin ve yardımseverlerin büyük ilgi gösterdiği ifade edildi. Bu projeler kapsamında açılan su kuyularına yardımseverlerin isimlerinin verildiği ve açılış merasimi dahil tüm aşamalarının bir plaketle birlikte kendilerine takdim edildiği belirtildi.

Bir su kuyusu açtırmanın bedelinin bölge şartlarına bağlı olarak 5 bin lira başladığı dile getirilen açıklamada hayırseverlerin bağışlarını "0212 659 28 80" numaralı telefondan, "www.vuslat.org.tr" internet sitesi üzerinden online olarak veya ilgili hesap numaralarına eft, havale yoluyla iletebildiği vurgulandı. Bir su kuyusu inşa etmeye gücü yetmeyen hayırseverlerin ise desteklerini su kuyusu yardım fonuna bağışlayabildikleri kaydedildi.

Su kuyuları muhtaç insanların yüzünü güldürüyor
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vuslat Derneği Genel Başkanı Muhsin Keleş, "Tüm dünyanın çok iyi bildiği fakat göz ardı edilen susuzluk problemi Afrika ve Asya’da giderek artıyor. Derneğimiz konu hakkındaki gelişmeleri ve verileri takip ediyor. Dünyada 800 milyonu aşkın kişinin temiz suya ulaşamadığı acı bir gerçek. Suyun olmadığı yerlerde hayat duruyor. Kirli sulardan kaynaklanan birçok hastalık görülüyor ve ölümler yaşanıyor. Çocuklar su bulabilmek için eğitimlerini aksatıyorlar ya da okulla hiç tanışmıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23