• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

WhatsApp'ta bomba özellik! Birçok kişi bunu bilmiyor

Yeniakit Publisher
2019-12-02 19:02:00 -
WhatsApp'ta bomba özellik! Birçok kişi bunu bilmiyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın çok da bilinmeyen bir özelliği deşifre oldu. Bu özellik ile gereksiz içerikleri tek dokunuşla sileceksiniz.

WhatsApp'ın çok da bilinmeyen bir özelliği, WhatsApp deneyinimizi ciddi anlamda etkileyebilir. Şimdi bahsedeceğimiz özellikle birlikte WhatsApp sohbetlerinizin tüm detaylarına erişebiliyor, gereksiz içerikleri ufak bir dokunuşla temizleyebiliyorsunuz.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, neredeyse bütün akıllı telefon sahipleri tarafından kullanılıyor. Uygulamanın basit bir arayüzünün olması, herhangi bir ücret ve reklam -her ne kadar son dönemlerde Facebook reklamları yapıyor olsa da- içermiyor olması, tüketiciler için büyük tercih nedeni oluyor. Ayrıca uygulamanın sunduğu özellikler de diğer kullanıcılarla iletişime geçmeyi bir hayli kolaylaştırıyor.

WhatsApp'ın sunduğu sayısız özellik var. Bu özellikler neredeyse tüm kullanıcılar tarafından biliniyor. Ancak şimdi, sizlerle paylaşacağımız bir WhatsApp özelliği, uygulamadaki kullanım deneyiminizi baştan aşağı değiştirebilir. Çünkü bu pek de bilinmeyen özellik, WhatsApp sohbetlerinizdeki tüm detayları görebilmenizi sağlıyor. Üstelik bu özellik, hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor.

WhatsApp'ın bu çok bilinmeyen ancak fazlasıyla etkili olan bu özelliği, uygulamanın bir sohbette kaç tane metin mesajı olduğunu, kaç adet fotoğraf, video ve GIF dosyasının bulunduğunu gösteriyor. Bu özellik kapsamında oldukça kapsamlı sonuçlar veren WhatsApp, en çok kiminle konuştuğunuzu ya da bir grupta ne kadar içeriğin olduğunu açıkça gösteriyor.

Depolama alanınızda kolayca yer açabilirsiniz

Bu özelliği kullanabilmeniz için Android ve iOS platformunda farklı yöntemleri uygulamanız gerekiyor. Şöyle ki eğer işletim sisteminiz Android ise, istatistiklerini incelemek istediğiniz sohbeti açın ve ekranın sağ üst kısmında bulunan "Menü" butonuna dokunun. Buradan da "Ayarlar" sekmesine giriş yapın. iOS platformunda ise WhatsApp, zaten doğrudan Ayarlar menüsüne ulaşmanıza imkan sağlıyor..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uygulamanın Ayarlar bölümüne girdikten sonra "Veri ve Saklama Alanı Kullanımı" ismindeki alt menüye giriş yapın. Karşınıza çıkan ekran aslında WhatsApp ayarlarınız için önemli detaylar içeriyor. Ancak bu sayfada yer alan "Saklama Alanı Kullanımı" isimli bölüm, söz konusu özelliği temsil ediyor. Bu bölüme girdiğinizde ise tüm sohbetlerinizle ilgili detaylara ulaşabileceksiniz.

Böylelikle WhatsApp'taki sohbetlerinize ait detayları görüntüleyebilir ve hatta yönetebilirsiniz. Şöyle ki; bir sohbete ait verileri görüntüledikten sonra, bu verileri ufak bir dokunuşla temizleyebiliyorsunuz. Örneğin bir sohbetteki görseller büyük bir alan kapsıyorsa, ilgili verileri silebilirsiniz. Bunu yapmak için ilgili bir sohbetin içeriğine girin ve ardından da "Yönet" seçeneğine tıklayın. Ardından da silmek istediğiniz verileri seçin ve "Temizle" butonuna tıklayın.

Bu özellik sayesinde WhatsApp uygulamanızı sürekli olarak kontrol altında tutabilir hem gereksiz içeriklerden kurtulabilir hem de depolama alanınızda yer açabilirsiniz. (Webtekno)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23