• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yağlama nasıl yapılır? Yağlama tarifi

Yeniakit Publisher
2019-12-09 23:39:00 -
Yağlama nasıl yapılır? Yağlama tarifi

Yağlama nasıl yapılır? Kıyma, yufka ve yoğurdun birleşimiyle hazırlanan yağlama son derece lezzetli yemeklerden biridir. Birçok kişi yağlama yemeğinin tarifini ararken bu yöresel lezzetin hangi şehre ait olduğunu merak ediyor. Görüntüsüyle iştah açan yağlama tarifini arıyorsanız: doğru yerdesiniz. İşte, yağlama tarifi…

Yağlama nasıl yapılır? Kıyma, yufka ve yoğurdun birleşimiyle hazırlanan yağlama son derece lezzetli yemeklerden biridir. Birçok kişi yağlama yemeğinin tarifini ararken bu yöresel lezzetin hangi şehre ait olduğunu merak ediyor. Görüntüsüyle iştah açan yağlama tarifini arıyorsanız: doğru yerdesiniz. İşte, yağlama tarifi…

Yağlama tarifi

Malzemeler:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet iri domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Yağlama nasıl yapılır? 

Öncelikle yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve maya ekleyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ilık suyu yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Nemli bir bez altında 30 dakika mayalanmaya bırakın.

İç harcı için soğan ve biberi ince ince kıyın.

Yağ ilave ederek soteleyin, kıymayı koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.

Domatesi rendeleyin, eriyene kadar pişirin. İnce ince kıydığınız maydanozu, salçayı ve baharatları da ilave edin, hepsini 2 dakika daha pişirin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İşlemi tüm hamur bitene kadar devam ettirin, sonra iyi ısınmış tavada pişirin.

Pişen hamuru kendi büyüklüğünde bir tabağa yerleştirin. Üzerine hazırlanan harçtan tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. Beşer kat dizdikten sonra tüm malzeme bitene kadar işlemi devam ettirin.

Son olarak yemeğin üzerine yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin.

Yağlama hangi şehre ait?

Bu lezzetli yemek Kayseri yöresine aittir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23