• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yakalanmamak için başbakandan kaçmıştı! Koronavirüs ona da bulaştı

Yeniakit Publisher
2020-03-30 14:34:00 -
Yakalanmamak için başbakandan kaçmıştı! Koronavirüs ona da bulaştı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüse yakalanmasının ardından, başdanışmanı Dominic Cummings de virüs semptomları göstermesi üzerine karantinaya girdi. Cummings’in geçtiğimiz günlerde Başbakanlık konutundan koşarak uzaklaşması ülkede gündem olmuştu.

Koronavirüsün etkisini iyiden iyiye artırdığı İngiltere’de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Salgının ilk günlerinde sürü bağışıklığı formülü üzerinde duran Başbakan Boris Johnson yoğun eleştirilerin hedefi oldu.

O noktadan itibaren önlemleri sıkılaştırsa da Johnson 27 Mart’ta kendisinin de koronavirüse yakalandığını açıkladı. Evden çalışacağını ve karantinaya girdiğini belirten Johnson’dan dakikalar sonra Sağlık Bakanı Matt Hancock da virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Koşarak uzaklaşması gündem olmuştu

Aynı gün İngiliz basınındaki bir görüntü oldukça dikkat çekmişti. Johnson’ın başdanışmanı Dominic Cummings, hastalıkla ilgili şoke eden açıklamanın ardından Başbakanlık konutundan çıkarken görüntülenmişti. Cummings’in koşarak uzaklaşması gündeme oturmuştu.

Daily Mail’in haberine göre Cummings, hafta sonu koronavirüs semptomları göstermesi üzerine karantinaya girdi. Başbakanlık kaynakları kısa süre sonra gazetenin haberini doğrulayarak Cummings’in gözlem altında olduğunu duyurdu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Britanya genelinde şu ana dek 19 bin 500 vaka görülürken, 1228 kişi hayatını kaybetti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Nereye kaçacaksın korkunun ecele faydası yok . Dünyayı mahvettiler geberin acımıyorum,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23