• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaratılışımızın gayesi ve sapkınlık...

Yeniakit Publisher
2019-05-18 12:33:00 -
Yaratılışımızın gayesi ve sapkınlık...

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, "Yaratılışımızın gayesi ve sapkınlık..." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bir âyet-i kerîmede Rabbimiz (Celle Celâlühû) yaratılış gayemizi ve mükellefiyetimizi şöyle ifade buyurmaktadır: “Ben cin ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Ben onlardan bir rızık istemiyorum. Beni yedirmelerini de istemiyorum.” ( Zariyat suresi,56)

İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder.” (Kıyâmet Suresi, 36)

De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.” (Furkan Suresi,77)

Ayet-i kerîmeler gayet açık bir şekilde insanın bir yaratılış gayesinin olduğunu ifade etmektedir. O halde insanın yaratılış gayesini önemsemesi ve zühd yolunu tutarak dünyanın geçici zevklerinden yüz çevirmesi gerekmektedir.

İnsanın asıl gayesinin Allah(CC)’a kulluk olduğunu en iyi bir şekilde idrak eden elbette ki Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) olmuş, hayatı boyunca O’nun emrine uygun bir hayat sürdürmüştür. Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)‘den sonra ise Ashâb-ı Kirâm Efendilerimiz kendilerini tamamen bu gayeye adamışlardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Biz gökleri, yeri ve bunlar arasında bulunanları, oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık. Onları sadece gerçek bir sebeple yarattık. Fakat onların çoğu bilmiyorlar.” (Duhân,38-39)

İşte yaratılışın asıl gayesi budur. İnsan, dünyevi zevkler için veya kullara kul olup Allah(CC)’tan başka otoritelere boyun eğmek için değil, sadece ama sadece Allah(CC)’a itaat edip O’nu ibadette tevhid etmek, emirlerini yerine getirmek için yaratılmıştır. Tüm Kitaplar bunun için indirilmiş, Adem (aleyhisselam)’dan beri tüm Peygamberler de bu amaç için gönderilmiştir.

İnsan neden yaratıldığına baksın; erkeğin beli ile kadının kaburgaları arasından çıkan akıcı bir sudan yaratıldı.” (Tarık Suresi, 5-7)

O’dur sizi bir tek nefisten yaratan ve kendisi ile sükunet bulsun diye ona kendi cinsinden eşini var eden. Gün gelip o eşine sarılınca, önce hafif bir yük yüklenir ve o yükü bir süre taşır. Ardından yük ağırlaşınca eşler Rableri olan Allah’a, eğer bize salih bir evlat bahşedersen, elbette Sana şükredenlerden olacağız.” diye dua ettiler.” (Araf Suresi,189.)

İşte bu sebeple, İnsan neslinin devamı için mutlaka erkek ve kadına ihtiyaç var. Dünyaya geliş gayelerine uymak zorunda olan insanoğlu mutlaka meşru şartlarda erkek kadın birlikteliği çerçevesinde yaşamak zorundadır. Bunun dışında neslin devamını engelleyecek her türlü ilişki lanetlenmiştir, haram kılınmıştır.

Tarihte, nesillerin devamını engelleyecek sapkın ilişkiler, Yaratılış gayesine ters olduğu için, zaman zaman Allah(CC)’ın müdahalesine muhatap olmuş, kıyamete kadar da bu müdahale olmaya devam edecektir. Kur’an’da geçen Lut kavmi kıssası ibret verici bilgiler sunmaktadır.

Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasından erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gerçekten haddi aşan bir topluluksunuz.”(Şuara Suresi, 165-166)

Homoseksüellik, dünyanın her yerinde haram olduğu, gayri meşru olduğu bilinen bir tavırdır. Bu tavrı meşru göstermek için de münkir şahıs ve devletler birtakım sözde fikri temeller oluşturmaya, homoseksüelliği son derece yaygın ve meşru göstermeye çalışırlar.. Savunucularına göre ise doğal çeşitliliğin bir gereğidir ve saygı duyulmalıdır.

Oysa eşcinsellik ile ilgili gerçek çok daha farklıdır. Allahsızlık, Allah düşmanlığı, Allah(CC)’ı inkâr etmek homoseksüellerin en önemli vasıflarıdır. En önemli mücadelelerini bu konuda verirler. Hazreti İbrahim (a.s) devrinde Lut kavmine özgü bir sapkınlık olan eşcinsellik bugün tüm dünya üzerinde yaygınlaştırmak istenmektedir. Dolayısıyla homoseksüelliğin önüne geçmek için bu propagandalara bir son vermek, Allah(CC)’a inananlar için İmani bir meseledir ve hayati önem taşımaktadır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23