• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yavaş’tan açıklama

Yeniakit Publisher
2019-07-01 12:14:00 -
Yavaş’tan açıklama

Gazetemizin “cevap hakkı”na gösterdiği saygı gereği, 14 Haziran tarihinde Yeni Akit Gazetesi ve www.yeniakit.com.tr'de yer alan “CHP’nin Gözdeleri Mafya Gibi” başlıklı habere ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın avukatı tarafından tarafımıza iletilen yazıyı siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

Yeni Akit Gazetesi ve www.yeniakit.com.tr adlı internet sitesinde yayınlanan 14.06.2019 tarihli “CHP’nin Gözdeleri Mafya Gibi” başlıklı yazıda müvekkil Mansur YAVAŞ hakkında gerçek dışı iddialarda bulunulmuştur.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin desteğiyle göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili tehditten şantaja, kaçak işçi çalıştırmaktan yargı içinde örgüt kurmaya kadar birçok dava dosyası bulunuyor. Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nin sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışan Yavaş’a, sahte senedi icraya koymaktan 329 bin lira kötü niyet tazminatı, 164 bin lira da para cezası verildi. Yine Yavaş ile ilgili ‘sahte senet’, ‘yargı içinde örgüt kurma’, ‘tehdit’, ‘şantaj’, ‘hakaret’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ gibi suçlarından hakkında cumhuriyet başsavcılığında soruşturma dosyası yer alıyor.” İfadelerinin yer aldığı haber yazısı hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yazının düşünce ve ifade hürriyeti kapsamına da girmediği açıktır.

Mansur YAVAŞ’ın isminin terör ile yan yana geçmesi ve kendisinin kaçak işçi çalıştırdığına ve yargı içinde örgüt kurmasına dair iddialar kabul edilemez olup söz konusu yazıdaki bilgiler doğru değildir. Haber, müvekkilin kamuoyundaki saygınlığım zedelemektedir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendirmek suretiyle Müvekkil YAVAŞ’ın şahsi itibarını zedeleyen yazıdaki ifadelerin doğru olmadığını kamuoyuna saygıyla duyurmaktayız.

Mansur Yavaş vekili
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Av. Balkan Şencan

Not: Yukarıdaki açıklama mahkeme kararıyla yayınlanan bir açıklama değildir. Gazetemizin “cevap hakkı”na gösterdiği saygı gereği; şu an için herhangi bir kanuni zorunluluk olmadığı halde yayınlanmıştır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23