• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Yazıcıoğlu, Kenan Evren düzeninin mağduruydu" dedi ve ekledi: Evren'i bir avuç insan, Yazıcıoğlu'nu ise milyonlar uğurladı

Yeniakit Publisher
2020-03-25 12:16:00 -
"Yazıcıoğlu, Kenan Evren düzeninin mağduruydu" dedi ve ekledi: Evren'i bir avuç insan, Yazıcıoğlu'nu ise milyonlar uğurladı

Şehit Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Merhum liderimiz Yazıcıoğlu, Kenan Evren düzeninin mağduruydu. Kenan Evren, milletin önüne konulan sandıktan yüzde 90’ın üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanı olmuştu fakat cenazesinde bir avuç insan vardı. Kenan Evren düzeninin mağduru olan Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise milyonlar uğurladı. Makamların en büyüğü milletimizin gönlüdür ve Muhsin Başkanımız da orada yer aldı." dedi.

Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr

Büyük Birlik Partisi'nin şehit Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat yıldönümünde yeniakit.com.tr'ye konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu oy olarak küçük sayılabilecek bir partinin genel başkanıydı ama millet nazarında özgül ağırlığı çok yüksek bir kişilikti." dedi.

'Uğradığı haksızlıklara rağmen devletine bir an bile küsmedi'

Merhum Yazıcıoğlu'nun birçok haksızlığa uğradığını vurgulayan Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu, 1980 öncesinin olumsuz şartlarında inandığı değerler uğruna ilk gençlik yaşlarından itibaren her türlü fedakârlığa ve cefaya katlanarak, üstün mücadeleler ortaya koymuş, kendini iyi yetiştirmiş, döneminin en önemli gençlik liderlerinden birisi olmayı başarmış, hayatında çeşitli bedeller ödemiş, haksızlıklara uğramış ama ne değerlerine ne de devletine bir an bile küsmemiş, tam bir model karakterdir." ifadelerini kullandı.

'Onunla bir hastanenin acil servisinde tanıştık'

Merhum Yazıcıoğlu ile bir hastanede tanıştığını belirten Topçu, şöyle konuştu:

"Biz kendisiyle gençlik yıllarımızın başında Allah, vatan, millet ve bayrak için karşıtlarımıza karşı mücadele ederken bir hastahanenin acil servisinde tanıştık. Yurt ve Ocaklarımızda kendisinin sohbet ve nasihatlerinden onun müstesna bir’Adam’ olduğunu anladık ve her zaman yanında olduk. Benim gibi birçok dava arkadaşları ve kardeşleri bu travmayı hala atlatmış değiliz. Muhsin Başkan’a bizler de millet de özlem duyuyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Makamların en büyüğü milletin gönlündeki yerdir'

Merhum Yazıcıoğlu'nun siyasi hayatında çok yüksek bir oy oranına sahip olmamasına rağmen cenaze töreninde milyonların buluştuğunu hatırlatan Topçu, "Ardından bu kadar yas tutulan başka bir siyasi lider var mıdır bilmem. Malum, o devlet başkanı, başbakan, bakan filan değildi. Oy olarak küçük sayılabilecek bir partinin genel başkanıydı ama millet nazarında özgül ağırlığı çok yüksek bir kişilikti. Bildiğiniz gibi Kenan Evren, milletin önüne konulan sandıktan yüzde 90’ın üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanı olmuştu fakat cenazesinde bir avuç insan vardı. Kenan Evren düzeninin mağduru olan Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise milyonlar uğurladı. Makamların en büyüğü milletimizin gönlüdür ve o da orada yer aldı. Bence de bir fani için bundan daha büyük bir saltanat ve makam olamaz. Muhsin Başkan milletinin gönlünde çok büyük makama sahip oldu." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kişiliğini şu ifadelerle anlattı:

"Muhsin Yazıcıoğlu en basit tanımlamayla hormonsuz bir Anadolu delikanlısıdır. Geleneksel Türk ve İslam kültürünü en güzel şekliyle ruhunda ve yaşantısında meczetmiş bir dava adamıdır. Dürüst, çalışkan, cesur, diğergam, fedakâr, vatansever, aydın ve anlayışlı, kendiyle barışık müstesna bir karakterdir."

'Siyasi başarıyı değil inandığı değerleri tercih etti'

"Onun hayatının anlamı dürüstlüktü. Varlık gerekçesi dürüst olmaktı. Yani dürüstlük onun için vazgeçilmez bir değerdi. Dürüstlüğü siyasete hâkim kılmak gibi bir amacı da vardı. Bu çerçevede siyasi ahlakı çok önemserdi. Bunu sistemleştirmek, kanunla korumak düşüncesindeydi. Siyasetin itibarının bu şekilde artacağına inanırdı. Siyasetin argümanları ve güç kaynakları farklıdır. Siyasette çeşitli güç dengelerinin tahakkümü vardır. Siyasi düzen üzerinde seçmenin iradesi zannedildiği kadar belirleyici değildir. Türkiye siyasetinde uzunca bir müddet sermaye, medya ve güç odaklarının belirleyiciliği seçmen iradesinin çok üzerinde bir yaptırıma sahip oldu. Buna bir de dış güçlerin etkisini ekleyince daha komplike bir durum ortaya çıkıyor. Muhsin Yazıcıoğlu, direk milletin desteğiyle siyasi güç elde etme yolunu tercih etti. Bu noktada konjonktürel handikaplar yaşadı ve kendini yeterince ifade etme imkânı bulamadı. Ayrıca ideolojik siyaset takip etti. O yüzden geniş halk kitlelerine açılamadı. Zaten siyasi başarıdan ziyade inandığı değerlere hizmeti daha fazla önemserdi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ziya

Sn mehrum yazıcıoğlu başkanımıza allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...  evren ve ahalisi için yaşasın cehennem

serdar

İktidar,11 yıldır Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği helikopter kazasını niye derinlemesine incelemedi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23