• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni rektörden skandal karar

Yeniakit Publisher
2019-05-15 10:01:00 - 2019-05-15 10:02:13
Yeni rektörden skandal karar

Devletin her kademesine sızan FETÖ mensuplarını temizlemek için yürütülen soruşturmalar bazı çevreler tarafından başka amaçlara alet edilerek mücadele süreci yıpratılıyor. Son olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir yetkisini aşarak eski rektörü ve eşini 3 ay görevden uzaklaştırdı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve aynı üniversitede görevli eşini “FETÖ ile iltisaklı olabilme ihtimaline” karşı 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı.

Uzaklaştırma cezası usule aykırı verildi

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, FETÖ iddialarından kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilen Eski Rektör Cavit Bircan’ın, görevden uzaklaştırma yetkisi YÖK’te olmasına rağmen yeni rektör tarafından usule aykırı bir şekilde 3 ay uzaklaştırma cezasına çarptırıldığı belirlendi.

“Bu bir iftiradır”

Konuya ilişkin Akit’e özel açıklamalarda bulunan Eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ise, “YÖK Başkanlığı tarafından yürütülen hiçbir disiplin ve ceza soruşturmam bulunmamaktadır. Bu bir iftiradır. Kaldı ki olsa bile o soruşturma YÖK başkanlığı nezdinde yürütülür. Rektörü ilgilendirmez. ‘FETÖ iltisaklı olma ihtimali’ gerekçesi hukuk tarihinde görülmemiş bir garabettir. Zaten üniversitemizden üye, irtibat ve iltisaklı olduğu için attığımız tüm FETÖ’cü yapıların üzerimize attığı iftiralardan, hem savcılık makamından ‘takipsizlik verilerek’  hem de YÖK tarafından incelenerek aklandım. Rektör Osman Selçuk Aldemir, YÖK Başkanı’nın yetkisi dahilinde olan bir açığa alma işlemini kendisi yapmıştır” dedi.

Yeni rektör Aldemir: Müsait değilim

Söz konusu cezanın verilme nedenlerine ilişkin görüşmek istediğimiz yeni Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise müsait olmadığını belirterek herhangi bir açıklama yapmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23