• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Zelanda Başbakanı o rüşveti reddetti!

Yeniakit Publisher
2019-05-14 11:25:00 -
Yeni Zelanda Başbakanı o rüşveti reddetti!

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, kendisine 11 yaşındaki bir çocuk tarafından gönderilen ejderhaları araştırma konusundaki 2,5 dolarlık rüşvet teklifini reddetti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 11 yaşındaki çocuğun 2,5 dolarlık ejderha 'rüşvetini' reddetti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 11 yaşındaki bir kız çocuğunun, hükümetin ejderhalar konusunda araştırma başlatması için kendisine gönderdiği mektuptan çıkan 2.5 dolarlık 'rüşveti' geri çevirdi.

Adının Victoria olduğu belirtilen çocuk mektupta, ejderha terbiyecisi olabilmek için tele kinetik güçlere sahip olmak istediğini (zihin gücüyle nesneleri hareket ettirmek) söyledi ve hükümetin bu alanlarda araştırma başlatmasını istedi.

Victoria, zarfa "rüşvet" olarak da 5 Yeni Zelanda Doları (yaklaşık 2.5 ABD doları) koydu.

Çocuğa 30 Nisan'da başbakanlık antetli bir mektupla yanıt veren Ardern, "Sevgili Victoria, fizik ve ejderhalar konusundaki önerilerin ilgilimizi çekti. Ama maalesef şu anda ejderha araştırmaları yapmıyoruz. Bu nedenle rüşvet paranı geri gönderiyorum. Telekinezi, telepati ve ejderhalar konusundaki arayışında en iyi dileklerimi iletiyorum" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Gözüm ejderhalarda olacak'

Başbakan mektubun altına el yazısıyla "Ama ejderhalara dikkat edeceğim. Bunlar takım elbise giyiyorlar mı?" notunu düştü.

Victoria'nın ablası Başbakan'ın mektubunu Reddit'te yayımladı, kardeşinin telepatiye ilgisinin Netflix'in bilimkurgu dizisi "Stranger Things"ten kaynaklandığını söyledi.

Geçen yıl bir kız çocuğu dünyaya getiren ve Benazir Butto'dan sonra tarihte görevdeyken doğum yapan ikinci başbakan olan 38 yaşındaki Ardern, Mart'ta da silah yasağına destek veren sekiz yaşındaki bir çocuğa mektup yollamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23