• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yerli otoyla ilgili önemli gelişme: Tarih açıklandı

Yeniakit Publisher
2020-03-02 12:26:00 -
Yerli otoyla ilgili önemli gelişme: Tarih açıklandı

TOGG'un artık bir Bursa markası olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Gemlik’te 12 Mart’ta Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili olarak bir bilgilendirme toplantı yapılması planlanıyor." dedi.

Bursa Milletvekilleri ve iş dünyası temsilcileri, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimiyle bir araya geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı’nın ağırladığı heyete, yerli otomobille ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Toplantı 12 Mart’ta

Buradaki konuşmasında Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Bursa, var olan potansiyelini tam olarak kullandığı takdirde ülke ekonomisine katkısı daha da artacaktır. Toplumun ortak noktası olan Türkiye`nin Otomobili TOGG da artık bir Bursa markası. Gemlik’te 12 Mart’ta Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili olarak, otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, SİAD’larımız, yerel yöneticilerimiz ve tüm yerel dinamiklerimizle birlikte bir bilgilendirme toplantı yapılması planlanıyor” dedi. Hisarcıklıoğlu, TOGG’un konuyla ilgili resmi açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağını kaydetti.

Bursa en iyisini yapar

BTB Başkanı Özer Matlı ise Bursa’nın gerek tarımda gerekse sanayide ne yaparsa en iyisini yapacağını dile getirdi. Kentte şu an kilogram başı ihracat değerinin 4 dolar olduğunu ifade eden Matlı, ‘’TOGG’un da şehir ekonomisine katkılarıyla bu rakamın 7 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23