• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yiğit Bulut’tan kritik uyarı! 'Bütün silahlarını kullandı ama elini belli etti'

Yeniakit Publisher
2020-04-09 18:13:00 -
Yiğit Bulut’tan kritik uyarı! 'Bütün silahlarını kullandı ama elini belli etti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, FED'in koronavirüse ilişkin yeni kararını yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından FED'in 2,3 trilyon dolarlık yeni bir yardım hamlesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Yiğit Bulut, FED'in aldığı kararı olumlu yorumlamanın doğru olmadığını söyleyerek, "Bazı TV kanalları “FED çöp seviyesindeki tahvilleri bile alacak” diyerek FED’in adımlarını aşırı olumlu yorumluyorlar! Onlar böyle yaptıkça özellikle amatörlerin dikkatli olma zorunluluğu artıyor" dedi.

"Bütün silahlarını kullandı elini tamamen çok erken belli etti"

FED'in global riski göğüleyemeyeceğini belirten Bulut, "Birkaç tespit yapalım. Birincisi, FED aşırıya kaçan iyimser açıklamalar ve aşırıya kaçan adımları çok kısa vadede alıyor. Bu hareketler elini belli ettiği gibi içindeki paniği de dışarı vuruyor. İkincisi, bütün silahlarını kullandı elini tamamen çok erken belli etti. Bundan sonra bir olumsuz dalga gelirse ne yapacak? Üçüncüsü 2008’deki aynı enstrümanlar kullanılıyor durum farklı. Dördüncüsü ise, bence en önemli madde bu: Amerika diğer krizlerden farklı olarak diğer ülkeler için birşey yapmıyor, tek başına seçime giden Amerikan piyasalarını ayakta tutsa bile global riskleri göğüsleyemez" ifadelerini kullandı.

Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

Detayları dikkatli takip etmekte yarar var! Olumlu, olumsuz bu tip krizlerde piyasalarda kardeştir ve çok hızlı yer değiştirirler. Hatırlarsanız bu cümleyi piyasalar en kötü gününü test ederken de yazmıştım!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

son 

gerçekten çok büyük ekonomist ama değerini bilemedik senin yiğit hocam.İNŞALLAH DAHA İYİ YERLERDE GÖRÜRÜZ SİZİ

serdar

 bulut,1 dolar 1 lira olacak demiştin,ne oldu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23