• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yılmaz: Bölgemizde nükleer silahlanma olmamalı

Yeniakit Publisher
2016-01-19 16:51:11 -
Yılmaz: Bölgemizde nükleer silahlanma olmamalı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı ama bölgemizde de nükleer silahlanma olmamalı. Türkiye olarak biz her zaman bundan yana olduk" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Türkiye'de istikrarın pekiştiği ve siyasi belirsizliklerin kalktığı döneme girildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu süreçte reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz, İran'a yönelik ambargoların kaldırılmasına da değinerek, bu durumun bölgeye ve Türkiye'ye olumlu yansıyacağını söyledi. İran'ın önemli bir potansiyel taşıdığını dile getiren Yılmaz, iki ülke arasında yapılan tercihli ticaret anlaşmasının ambargoların kaldırılmasıyla daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı"

Ülkelerin nükleer teknoloji konusundaki çabalarının barışçıl nitelik taşıması gerektiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı ama bölgemizde de nükleer silahlanma olmamalı. Türkiye olarak biz her zaman bundan yana olduk. İran'ın ambargolardan kurtulmuş olması bölgemiz ve ikili ilişkilerimiz için olumlu bir gelişme."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Bakan Yılmaz'a iş dünyasının yeni dönemdeki beklentilerini ve önerilerini aktardı.



Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23