• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? Üniversite sınav tarihi YÖK Başkanı açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-03-26 16:07:00 -
YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? Üniversite sınav tarihi YÖK Başkanı açıklaması

YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? Üniversite sınav tarihi YÖK Başkanı açıklaması son dakika merak ediliyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç canlı yayında açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle verilen tatil kararının uzatıldığını açıklayan YÖK Başkanı Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yok" dedi. Saraç YKS 2020 ne zaman yapılacak? Üniversite sınavı YKS ertlenecek mi? YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? sorularının da yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? Üniversite sınav tarihi YÖK Başkanı açıklaması son dakika merak ediliyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç canlı yayında açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle verilen tatil kararının uzatıldığını açıklayan YÖK Başkanı Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yok" dedi. Saraç YKS 2020 ne zaman yapılacak? Üniversite sınavı YKS ertlenecek mi? YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi? sorularının da yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...YKS 2020 ne hangi tarihe ertelendi?

YÖK Başkanı Saraç, Üniversiteye giriş sınavı olan YKS'nin 25-26 Temmuz tarihine ertelendiğini duyurdu.

YÖK Başkanı Yekta Saraç canlı yayında açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle verilen tatil kararının uzatıldığını açıklayan YÖK Başkanı Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yok" dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklaması

Dünyadaki üniversite sıralamalarında ilk 100'de bulunan ülkelerin net bir yöntem bulamadığı günlerdeyiz. Dünya genelinde 150'den farklı ülke üniversiteleri kapattı. Büyük ölçüde belirsizlik hakim. Böyle bir ortamda toplumun bütün katmanlarının etkilendiği ortada. AB gibi küresel projelerin anlamını kaybettiği bu süreçte akademilerin etkilenmemesi söz konusu olamaz. Bize düşen bu süreci en az zararla atlatmaktır.

Bugün YÖK Genel Kurulu'nda bazı kararlar aldık. Bu sene bahar dönemini uzaktan eğitim ve dijital eğitimle sürdürmeye karar verdik. Bu dersler yaz aylarında tamamlanacak. Olağanüstü süreci yönetmeye çalışıyoruz. Kampüslerde gerekli olmadıkça öğrenci bulunmaması en doğru olandır. Dünya iki ay önceki dünya değildir. Gençlerimizin de beklenti ve talepleri bu çerçevede olmalıdır. Bu süreçte örgün eğitime ara vermek zorundayız. Bu yeni durumu kabullenmek zorundayız. Bu uygulamalarda önemli olan sizlerin sağlığıdır. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer bir husus da YKS. 25-26 Temmuz'da yapılmasını karara bağladık. YKS'de sorulacak müfredatta da öğrencilerimizin lehine olanlar aranacak. Bu sınavların ortaöğretimi desteklemesi önemlidir. Daha önce yapılanlar çerçevesinde bir sınav olacak.

 

"YKS'nin 25- 26 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kararı almamızdaki neden, tedbirli olmak ve öğrencilerimizin daha salim ve dingin bir zihinle hazırlanarak bu imtihana girmesidir. ÖSYM ile bu takvimi birlikte sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz rahat olsun. Bu konudaki planlamalarımız tamamdır. YKS'de sorulacak müfredat ile ilgili önceliğimiz bugünün gerçeklerinin yansıdığı bir şekilde öğrencilerimizin lehine olanı aramaktır. Sınavda sorulacak sorular, bu soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde onlardan gelen tekliflere göre şekillenecektir. Yükseköğretime Giriş Sınavları'nın ortaöğretimi desteklemesi gerektiğinin farkındayız. Sınava girecek öğrencilerimiz şu açıdan rahat olsunlar. Daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır. Fırsat eşitliği ve sosyal adalet, bizim vazgeçmeyeceğimiz bir esasımızdır."

Yaz okulu olacak mı?

Saraç, konuşmasının sonunda öğrenci velilerine seslenerek, gençler için en iyisini yapmaya çalıştıklarını, onların bu süreçten en az şekilde etkilenmesi için gayret ettiklerini söyledi. Saraç, şunları kaydetti:

 "Dünyadaki üniversitelerde bu konuda ne oluyor, ne tür kararlar alınıyor, sürekli izliyoruz. Geleceğe yönelik planlamalar yapıyoruz ve tedrici bir şekilde bunları hayata sokuyoruz. Şu an kontrollü bir süreç izlemekteyiz. Bu günleri de hep birlikte birbirimize kenetlenerek, dikkat, anlayış ve sabır ile aşacağız inşallah."

Saraç, YÖK Genel Kurulu’nun bahar dönemi ile ilgili kararının yüksek lisans öğrencileri için de geçerli olup olmadığının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Bu söylediğimiz eğitim öğretimin bütün düzeyleri için geçerli. Lisans, önlisans ve lisansüstü için de geçerli. Bu hususta asla bir ihmalkarlık söz konusu olmasın istiyoruz. Yaz okulları öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması, başarısızlıklarını bir şekilde telafi etmeleri veyahut da kendi ellerinde olmayan devamsızlıklarını telafi etmeleri için öngörülmüş, sisteme kazandırılmış bir husustur ve yaz okulu tecrübesi bu zorlu günlerde yaz öğretimi sürecine evrilerek bu sıkıntılı günleri üniversitelerimizin aşmasına da yardımcı olacaktır diye düşünüyoruz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23