• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yolculuk yapan kişi sahuru ve iftarı hangi yere göre yapmalı?

Yeniakit Publisher
2020-03-26 11:54:00 -
Yolculuk yapan kişi sahuru ve iftarı hangi yere göre yapmalı?

Oruçla ilgili en çok merak edilen konular arasında imsak ve iftar saatleri ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle oruca niyet ettikleri bölgenin iftar saatinden farklı bir bölgeye seyahat edenler nereye göre oruçlarını açacaklarını merak ediyor. Peki, yolculuk yapan kişi sahuru ve iftarı hangi yere göre yapmalı?

Ramazan orucunu tutan fakat sahur ve iftar vakitlerinde yolculuk yapanlar, hangi yere göre oruçlarıın açacaklar ya da niyetlenecekler? Oruca niyet edip, aynı gün niyet ettiği bölgeden farklı olan bir bölgeye seyahat edenler, nereye göre oruçlarını açacaklarını merak ediyor.

İŞTE MERAK EDİLEN SORULARIN CEVABI

 

Seyahate çıkan kişilerin, imsak ve iftarları o anda bulundukları yere göre yapmaları gerekir. Sahur yaptığı şehre göre hareket etmesi gerektiğine dair hadislere rastlanmamıştır. İster İstanbul’da ister Ankara’da sahur yapıyor olsun, yolculuk ettiği il neresiyse oranın güneş batımına tabi olması uygundur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Avrupa

Avrupa da sular arıtılıp evlere verildiği için musluk suyu içilmemesine dikkat çekiliyor,türkiyede evlere arıtma suyu gelen yerlerde musluk suyu içmeyiniz. Elimizi yüzümüzü arındırdığımız virüsler tekrar evimize geliyor.!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23