• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yönetmeliği uyguladı görevden alındı

Yeniakit Publisher
2019-12-02 10:33:00 - 2019-12-02 10:34:26
Yönetmeliği uyguladı görevden alındı

Öğrencilerin motivasyonunun bozulmaması için öğretmenlere koridorda sesli yürümeme talimatı verdiği için tuhaf bir kararla görevden alınan Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek’in haklılığı, ÖSYM’nin sınav yönergesiyle tescillendi. ÖSYM yönergesinin 2-B maddesinde sınav görevlilerine “ses çıkaran ayakkabının” yasaklandığı, yasağa uymayanlara 6 ay görev verilmeyeceği ve görev puanının düşürüleceğinin vurgulandığı belirlendi.

 Faruk Arslan  İstanbul 

Laikçi azgın azınlığın topuklu ayakkabı yaygarasıyla görevine son verdirttiği Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek’in haklılığının ÖSYM’nin yönergesiyle tescillendiği, ÖSYM’nin talimatları arasında “ses çıkaran ayakkabı giymeme”nin de yer aldığı tespit edildi.

Laikçi atakla müdürün başını yediler

Öğrencilerin motivasyonunun bozulmaması için öğretmenlere koridorda sessiz yürüme talimatı verdiği gerekçesiyle laikçi medya tarafından hedef gösterilen Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek, medya lincine maruz kalmıştı. Uygulamayı “topuklu ayakkabı yasağı” diye çarpıtarak laik atak geçiren azgın azınlık, Milli Eğitim Bakanlığı’na da boyun eğdirmişti. MEB’in soruşturma başlattığı konuyla ilgili Müdür Mehmet İpek, geçtiğimiz ay görevinden uzaklaştırılmıştı. Öğrenci motivasyonunu önceleyen talimatı nedeniyle tuhaf karara maruz kalan Müdür İpek’in öğrenci başarısı odaklı talimatının ÖSYM nezdinde de uygulandığı tespit edildi.

ÖSYM: Sınav görevlisi ses çıkaran ayakkabı giyemez!

Okul müdürünün ses çıkaran ayakkabıya karşı yayımladığı talimnamenin bir benzeri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) resmi yönergesinde yer alıyor. Topuklu ayakkabı gürültüsünün öğrenciler üzerinde olumsuz etkiye neden olduğunu net olarak gösteren ÖSYM yönergesinde sınav görevlilerine “ses çıkaran ayakkabının” yasaklandığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre ÖSYM’nin “Sınav Görevlilerinin Sınav Kurallarına Aykırılık Teşkil Eden Fiilleri ve Uygulanacak Yaptırımlara İlişkin Yönerge”sinin 2-B maddesinde topuklu ayakkabı benzeri gürültülü ayakkabı ile sınava gelen görevlilere 6 ay görev verilmeyeceği ve görev puanının düşürüleceğinin vurgulandığı kaydedildi.

ÖSYM yönergesinin 2-B maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “Sınav düzenini bozacak veya adayların dikkatini dağıtacak şekilde ses çıkarmak, ses çıkaran giysi ya da ayakkabı giymek, rahatsız edici koku kullanmak...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tebrik etmeleri gereken müdürü görevden aldılar

MEB tarafından görevden alınan Müdür Mehmet İpek’in kararının bir yansıması olan ÖSYM yönergesi, İpek’e yapılan haksızlığı gözler önüne serdi. Sincan Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek de ÖSYM yönergesiyle paralellik arz eden 10.01.2019’da öğretmenlere yönelik talimnamesinde, “Okul içerisinde koridorda yürürken sınıflardan ve alt-üst katlardan duyulacak, dersin ahengini ve çalışanların dikkatini dağıtacak şekilde ses çıkarmadan yürünebilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim” ifadelerine yer vermişti. Laikçi azınlığın “topuklu ayakkabı yasağı” olarak çarpıttığı uygulamadan dolayı müdürü tebrik etmesi gereken MEB önce soruşturma başlatmış ardından müdür İpek’i görevden almıştı.

MEB tarafından görevden alınan Müdür Mehmet İpek’in kararının bir yansıması olan ÖSYM yönergesinin 2-B maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “Sınav düzenini bozacak veya adayların dikkatini dağıtacak şekilde ses çıkarmak, ses çıkaran giysi ya da ayakkabı giymek, rahatsız edici koku kullanmak...

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa

Azgın azınlık hala başımızın belası....

İbrahim alkılıç

O Öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. İslam'ın bir hükümü şudur: Bir insan zulme uğradığında geriye doğru dönüp bir bakmalıdır. Ki o zalim zulüm ederken, kaderin adaleti tecelli eder. Bu müdür arkadaşımız da hakkının iadesi için muhtemelen mahkemeye müracaat edecektir. Ancak geçmişte yaptığı, işlediği günahlara da çok şiddetli tövbe etmesi lazım ki haklılığı ortaya çıkarken Cenab-ı Hakk'ın dahi affına mazhar olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23