• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan yardım etmeyeceğini açıkladı! Krize neden olan İran tankeri yönünü Türkiye'ye çevirdi

Yeniakit Publisher
2019-08-24 14:49:00 - 2019-08-24 14:55:17
Yunanistan yardım etmeyeceğini açıkladı! Krize neden olan İran tankeri yönünü Türkiye'ye çevirdi

ABD ile İran arasında krize neden olan ve Cebelitarık tarafından el konulan Adrian Darya isimli gemi, Yunanistan'ın yardım etmemesi üzerine rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Cebelitarık tarafından el konulduktan sonra serbest bırakılan İran tankeri yönünü Türkiye’ye çevirdi.

MarineTraffic isimli gemi takip sistemi, geminin 31 Ağustos’ta Mersin limanına demirlemeyi planladığı bilgisini paylaştı.

Krize neden olmuştu

Cebelitarık yönetimi, eskiden Grace 1 olarak adlandırılan Adrian Darya gemisine, Avrupa Birliği yaptırımlarına aykırı olarak İran petrolünü Suriye’ye taşıdığı şüphesiyle Ağustos ayının ortalarında el koymuştu. Gemi, beş hafta süren bir duruşma sonrasında serbest bırakıldı.

ABD yardım etmeyin çağrısında bulunmuştu

ABD yönetimi, tankerin terörist bir grup olarak kabul ettikleri İran Devrim Muhafızları tarafından kontrol edildiğini söyleyerek, bölgedeki ülkelere yardım etmemeleri çağrısında bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Türk seni de kucaklar

ne zaman sıkışsalar, zorda kalsalar, müslüman sünni Türk'e sığınıyorlar. sonra arkadan hançerleyip defoluyorlar. teşekkür de etmiyorlar. sonra içeride dışarıda iftiralarla karalamaya devam ediyorlar.....

EMRE

iran tankerine yardım edilmemeli bunlar türkiyedeki pkk ve suriyedeki terör gruplarını destekliyor dost değiliz bunlarla yardım edilmemeli BUNLAR DA TERÖRİST ABD GİBİ AMA BUNLAR DOST GİBİ GÖZÜKÜP ARKADAN İŞLER ÇEVİRİYOR KESİNLİKLE YARDIM EDİLMEMELİ TÜRKİYEYİ BÖLMEK İSTEYENDE İRANDIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23