• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zabıtalar Ramazan öncesi denetimleri sıklaştırdı

Yeniakit Publisher
2018-05-11 18:31:00 -
Zabıtalar Ramazan öncesi denetimleri sıklaştırdı

Onbir ayın sultanı olan Ramazan’ın başlamasına sayılı günler kaldı.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ekmeği yemesi için, Bursa’da Osmangazi Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi ilçe genelinde fırınlara denetimlerini sıklaştırdı.

Ekipler, Ramazan öncesinde fırınlara baskınlar düzenledi. Düşük gramajlı ekmek satan fırına 259 lira para cezası kesildi.

Yapılan çalışmaların ardından fırınların ruhsatları, vergi levhaları, üretim yerleri ve depoları denetlendi.

Denetimlerde bir fırına, 250 gramdan düşük gramajlı ekmek ürettiği için 259 lira ceza kesildi. Fırındaki ekmekleri tek tek kontrol eden ekipler, düşük gramajdakilere el koydu. Düşük gramajdaki ekmekler ise hayır kurumlarına bağışlanacak. 

Ankara’da da Mamak ve Yenimahalle Belediyeleri’ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi yapan iş yerlerini sıkı takibe aldı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fırın, market, kasap, tatlı üretim imalathaneleri, unlu mamul üretim yerleri, süpermarketler gibi gıda üretim ve satışı yapılan iş yerlerinin denetimlerine ağırlık veren Mamak Belediyesi zabıta ekipleri, hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası, gramaj, çalışanların temizliği ve kılık kıyafet konusunda incelemeler yaptı. 

Raf ömrünü tamamlamış ürünlerin tespitini de gerçekleştiren zabıta ekipleri, denetimler sırasında kurallara uymayan iş yeri sahibini önce uyarıyor, yapılan uyarılara rağmen yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren, halk sağlığını hiçe sayan, hijyenik koşulları taşımayan iş yerlerine cezai işlem uyguluyor. 

Denetimlerin, vatandaşın onbir ayın sultanı Ramazan'ı huzurlu geçirmesi için artarak süreceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlçemizde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamak asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Mamak Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikler ve hataları konusunda uyarıyoruz. Esnafımız duyarlı, yapılan denetimlerden sonra eksiklikler gideriliyor. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, ilçede olumsuz durumla karşılaşmak istemediklerini anlattı.

“İlçemizde olumsuz durumlarla karşılaşmak elbette istemiyoruz. Ancak Ramazan ayında artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlıyoruz. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürüttüğümüz rutin denetimleri Ramazan ayı boyunca artırarak devam ettireceğiz. Herkes işini düzgün yapacak. Halk sağlığını tehdit edecek durumlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.”

Kaynak: İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23