Kadın - Aile

Zerde nasıl yapılır? İşte, en lezzetli zerde tarifi

Anadolu'nun farklı bölgelerinde ufak değişikliklerle yapılan geleneksel tatlılardan biridir zerde. İşte, merak ettiğiniz "Zerde nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...

Zerde nasıl yapılır? İşte, en lezzetli zerde tarifi
-

Anadolu'nun farklı bölgelerinde ufak değişikliklerle yapılan geleneksel tatlılardan biridir zerde. İşte, merak ettiğiniz "Zerde nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...

Zerde nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 2 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 3 çay bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 tutam safran
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı

Üzeri için;

  • Kuş üzümü
  • Çam fıstığı

İşe pirinçleri yıkayarak başlayın. Pirinçlerin nişastasının tamamen akması gerekiyor.

Pirinç, şeker ve suyu tencere alın ve kaynamaya bırakın.

Safranı bir Türk fincanı kahvesi sıcak suyun içerisine atın.

Nişastayı da bir Türk fincanı kahvesi sıcak suyla açın.

Pirinçler yumuşayınca tencereye safran, kuş üzümü, fıstık, zerdeçal ve nişastayı ekleyin.

Zerde kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

30-35 dakika sonra boza kıvamına gelen zerdenin altını kapatın.

Tatlınızı sıcakken kaselere bölüştürün.

Zerde soğuduktan sonra üzerini süsleyip buzdolabına kaldırın.

Tatlınızı birkaç saat sonra ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.