Rengiyle iştah kabartan bir pilav tarifi ile karşınızdayız. İşte, merak ettiğiniz "Zerdeçallı pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.
Rengiyle iştah kabartan bir pilav tarifi ile karşınızdayız. İşte, merak ettiğiniz "Zerdeçallı pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.
Zerdeçallı pilav nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 3,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- Tuz
- Tereyağı
- Sıvıyağı
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp, suda bekletin.
Yarım saatin sonunda pirinci süzün.
Tencereye sıvıyağ ile birlikte bir miktar tereyağı koyun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Yağlar ısınınca pirinci kavurun.
Kavurma aşamasında pirincin içerisine tuz ve zerdeçalı ekleyin.
Son olarak sıcak suyu ekleyip, ocağın altını kısın.
Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin kapağının altına bir peçete serin.
Servis aşamasında pilavınızı taze yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.