• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'nin Delegasyon Başkanı yeniakit.com.tr'ye konuştu: Suriyeliler ülkelerine dönemezse AB, Türkiye’ye daha fazla yardım edecektir

2019-05-22 11:54:00

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, "Suriyeli mültecilerin Türkiye'den gidememesi durumunda Avrupa Birliği Türkiye'ye daha fazla nasıl yardım edeceğini araştıracaktır." dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin mülteciler konusundaki çabaları gerçekten dikkat çekicidir." diyen Berger, "AB bu konuda Türkiye'ye elinden geldiği kadar destek olmaktadır." ifadesini kullandı.

Christian Berger, Suriyelilerin ülkelerine dönememesi durumundaysa, "Avrupa Birliği tabii ki Türkiye'ye daha fazla nasıl yardım edeceği konusunu araştıracaktır." dedi.

'Suriyeli çocuklar Türkiye'de çok mutlular'

AFAD ve Altındağ Belediyesi'nin çoğunluğu öksüz ve yetim olan mülteci çocuklara verdiği iftar yemeğinde duygulandığını belirten Berger, sözlerine şöyle devam etti:

"AFAD ve Altındağ Belediyesi'nin bu küçük çocuklara yardım etme çabası son derece önemlidir. Burada çok duygusal anlar yaşadım. Biraz Arapça bildiğim için buradaki çocuklarla konuşma imkanım oldu. Bu çocukların ne kadar mutlu olduğunu görmek son derece güzel bir şeydi. Türkiye'deki hayatlarından son derece memnunlar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23