• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Yılmaz: Tedbirler doğru zamanda alındı

2020-04-15 20:58:00

 Taha Emre ÖZDEMİR  yeniakit.com.tr 

"Gerçekten son derece farklı olağanüstü bir dönem yaşıyoruz ki bu dönem önümüzdeki süreçlerde kitaplara ve romanlara konu olacaktır." diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz merkez Toroslar ilçesindeki koronavirüsle mücadeleyi şöyle anlattı:

"Tedbirlerin doğru zamanda alınması panik yaşanmaması açısından önemliydi. Virüsün yayıldığı ilk andan itibaren vatandaşın en çok temas ettiği yerleri tespit ettik. Mesela kahvehaneler kapanmadan önce oralarda çalışmalarımız vardı. Bugün ise sokakları, pazar yerlerini, kamu kurumlarını dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşımızın duyarlılığı da her geçen gün artıyor."

'Pazar yerleri denetim altında'

"Pazar yerlerinde vatandaşlarımızı içeriye kontrollü alıyoruz. Giriş ve çıkışlarda dezenfektan noktaları oluşturduk. Maskesiz alımı engelliyoruz. Pazarcıların gerekli tedbirleri almasını da sağladık. Onun dışında bankamatikler sürekli temasın olduğu yerlerden birisi. Oralara da dezenfektan üniteleri yerleştirdik. Parklarda çocuk oyun gruplarını kapattık. Çünkü oralar da sürekli temas olan yerler. Aslında sürekli temas olan her yerde risk olmuştur. Olaya bu açıdan bakarak tedbir alıyoruz."

'Yaşlılara psikolojik destek'

"Oluşturduğumuz Refah Sosyal Destek Grubu yaşlı vatandaşlarımızın hizmetinde. Özellikle 65 yaş üstünün ihtiyaçlarını karşılamak bizim için çok önemli. Yani alışveriş ihtiyaçlarından doktor ihtiyaçlarına kadar yetişmek için çabalıyoruz. Hatta sosyal ihtiyaçları için de bir proje başlattık. Evde yalnız olan amcalarımızı, teyzelerimizi dışarıdan bir vatandaşımız arıyor. Onlara bağlıyoruz, hal hatır soruyorlar. Çünkü bu dönemde psikolojik olarak sosyal ihtiyaçlar da çok önemli."

'Çözüm sabırda'

"Sabretmemiz gerekiyor. Burada aslında en önemli şey sabretmek. Doğru zamanda doğru tedbirleri almak. Çok şükür ki toplumumuzun adapte olma yeteneği de yüksek. Devletimiz de gerekli tedbirleri alıyor. Başarılı çalışmalar yapılıyor. Milletimiz de buna adapte oluyor. İnşallah gerekli tedbirleri alarak ve aldığımız tedbirlere devam ederek bu illeti hafif şekilde atlatacağız."

{relation id:1184857 slug:'g20-ulke-koronavirus-icin-7-trilyon-dolar-ayirdi'}

{relation id:1184765 slug:'avrupa-ulkesinde-skandal-patlak-verdi-olume-terk-ediyorlar'}

{relation id:1184729 slug:'turkiyede-yasayan-almanlar-acikladi-kendimizi-almanyadan-daha-guvende-hissediyoruz'}

{relation id:1182943 slug:'uzmanlardan-koronavirus-icin-2-dalga-uyarisi'}

{relation id:1182624 slug:'altindan-dram-cikti-vatandasin-neden-luppo-aldigi-belli-oldu'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23