• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BİA Platformundan önemli çağrı: Yüksek rakamlarda nafaka alanlardan…

2019-05-17 12:40:00

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Boşanmış İnsanlar ve Aileleri Platformu Başkanı İlknur Birsel Akça, süresiz nafakanın 1 ile 5 yıl arasında sınırlandırılması gerektiğini söyleyerek, "Nafaka süresi bittikten sonra mağduriyeti devam eden kadın için sosyal devlet devreye girmelidir. Yüksek rakamlarda nafaka alanlardan da 'nafaka vergisi' kesilerek sosyal devlet fonuna aktarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Süresiz nafaka hakkında değerlendirmelerde bulunan BİA Platformu Başkanı İlknur Birsel Akça, "Mağduriyeti devam eden kadınların ihtiyacını karşılamak için bir sosyal devlet fonu kurulmalı ve bu fona aktarılmak üzere de yüksek rakamlarda nafaka alanlardan vergi alınmalıdır." dedi.

Akça, süresiz nafaka konusunda hükümet yetkilileri ile bakanlıkların da ikna olduğunu ancak görüşmelerin belirlenecek süre konusunda tıkandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilen teklif, nafakanın 5 yıl süre ile sınırlandırılması ve kadının mağduriyeti devam ediyorsa giderlerinin sosyal devlet fonundan karşılanması şeklinde düzenlendi. Bu noktada sosyal devletin mutlaka devreye girmesi gerekmektedir."

İlknur Birsel Akça, sözlerine şöyle devam etti:

"BİA Platformu olarak nafakanın 1 ile 5 yıl arasında sınırlandırılmasını ve kadının; yaşı, sağlığı ile boşanan çiftin çocuk sahibi olup olmadığı gibi kriterlerin devreye girerek ara sürenin hakim takdirine bırakılmasını istiyoruz. Süresiz nafaka aile yapımızı yıkan ve çiftleri evlilikten soğutan çok ciddi bir sorundur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23