• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Ankara’ya diz çöktürmek istiyorlar

2019-05-23 14:33:42

 Mehmet Özmen  yeniakit.com.tr 

Siyasi ve ekonomik saldırılarla ümmetin umudu Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinden Türkiye’nin hedef alındığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Ümmetin Medinesi olan Ankara’ya diz çökertip yeni bir harita belirlemek istiyorlar. Milletin ve ümmetin kaderinin çakıştığı noktada Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmek zorundayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, yeniakit.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

“Ümmetin Medinesi olan Ankara’ya diz çöktürmek istiyorlar”

Bazı ülkelere yapılan darbe ve operasyonlarına bakıldığında önce ülkede istikrarsızlık oluşturulduğuna dikkat çeken Topçu, “Milletlerin kaderi bazen liderlerin kaderiyle çakışır. Sadece milletimizin kaderi değil, ümmetin kaderi, mazlum milletlerin kaderi de Sayın Erdoğan’ın kaderi ile çakışmış vaziyettedir. Bunu bilen küresel emperyalistler, içeriden de dışarıdan da öncelikle bu siyasi istikrarsızlığı oluşturmak, Tayyip Erdoğan üzerinden bunu yürütmek ve neticede de ümmetin Medinesi olan Ankara’ya diz çökertip yeni bir harita belirlemek peşindedirler.” şeklinde konuştu.

“İstiklal ve istikbal meselemiz var, kuru siyaset meselesi değil”

Türkiye’de geliştirilen ittifaklar konusuna da değinen Topçu, “İstiklal ve istikbal meselemiz var, kuru siyaset meselesi değil. Milliyetçilerin, muhafazakarların siyaseten bir arada olması, Ortadoğu’da, bizim coğrafyamızda Kürt’ün ve Türk’ün bir arada olması kadar önemlidir.” dedi.

“Türkiye’yi tamamen kucaklayacak bir ekip oluşturmak gerekir”

Türkiye’de bugün daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Topçu, “Türkiye’yi tamamen kucaklayacak bir ekip oluşturmak gerekir. Beyefendi’nin etrafında bulunan arkadaşlarımız gerekiyorsa eğer nereden alacaklarsa bu yetkiyi, gücü, etkiyi ve bilgiyi sokağı iyi dinleyerek, onu beyefendiye iyi taşıyarak çalışmalıdırlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Saldırılara göğüs germeye çalışıyoruz”

Kendisinin bu konuda elinden geleni yapmaya gayret ettiğini belirten Topçu, şöyle konuştu: “Allah biliyor ki biz onun yanında bir makam mevki için olmadık. Fikri müdrikimiz için olduk. Kendisinin de ifade ettiği gibi bütün hedefimiz, Kızıl Elmamız, büyük, güçlü bir Türkiye, milletin ve ümmetin selametidir. Ve mazlum insanlara el uzatmaktır. Bu fikri müdrik çerçevesinde de yanında duruyoruz. Kendimizin yetki çerçevesi noktasında da sizin bu ifade ettiğiniz saldırılara göğüs germeye çalışıyoruz ve çalışacağız Allah’ın izniyle. Yeter mi yetmez elbette.”

“Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmemiz gerekiyor”

En kritik süreçlerde yurtdışından Türkiye’ye karşı saldırıların arttığını belirten Topçu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Saldırılarını yoğunlaştırarak devam ettiriyorlar. İşte bundan herkesin bir ders çıkarması lazım. İfade ettiğim gibi şu anda milletin ve ümmetin kaderinin çakıştığı bu insanın etrafında kenetlenmek lazımdır. Yani nasıl ki ecdadımız geçmişte Mustafa Kemal’in etrafında Sakarya’da, Dumlupınar’da kenetlendiyse, şimdi de bize Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında kenetlenmek düşer. Bu lafı beş-altı sene evvel söylediğim gibi bugün de yine aynı şekilde söylüyorum.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23