• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DSP liderinden CHP'ye 'sol' eleştirisi: Bölücüleri Meclis'e soktuysanız, bunun adı solculuk olamaz

2019-02-08 15:48:00

İsmail Uğur  yeniakit.com.tr 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart Yerel Seçim sürecine ilişkin Yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. 'Millet ittifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Aksakal; "Muhalefet partileri tarafından eleştiriler sadece 'iktidara' yönelik yapılmaz. İktidarın icraatlerine yönelik eleştiriler ayrı, partilerin demokrasiye ve rejimin işleyişine yönelik öngörüleri ya da girişimlerine karşı yapılan muhalefet de ayrıdır. Bakın topluma bir 'ittifak' yapısı dayatıldı. İttifak yapısının içinde asıl anlaşılamayan kısım, birbirleriyle siyaseten aynı istikamette olmayan partilerin biraraya gelmesidir. Halbuki siyaset; ekonomik politikaların ve ülkenin dış politikalarının ortaya konulduğu değerlerdir. Bu değerleri birbirleriyle uyuşmayan partilerin, bir arada olmasını anlamakta güçlük çekiyorum." dedi.

'Kendi görüşüme uygun bir adaya oy veremeyeceğim'

Yerel seçimlerdede ittifakları devam ettirme politikasının ortaya konulduğunu belirten Aksakal, "Mesela Anakara'ya bakalım. Ankara'da iki ittifakın adayı var. İttifakların ikisinin de adayı 'ülkücü' Bu millete zulüm değil mi? Ben solcuyum ama kendi görüşüme uygun bir adaya oy veremeyeceğim. Hangisini seçersem seçeyim sonuçta bir 'ülkücü' seçeceğim. Sayın Özhaseki diyor ki; 'ben ülkücüyüm' Mansur Yavaş da ben daha çok 'ülkücüyüm' diyor. CHP gibi bir partiye; devrimci, halkçı ve laikliğe inanmış bir parti diyorsanız, kendi özelliğinizi taşıyan adayları ortaya koyabilirdiniz. Yani Ankara'nın 'sol' seçmenine bir 'ülkücüyü' seçeceksiniz diye dayatmak, demokrasinin dibine kibrit suyu dökmek gibi birşeydir. Biz elbette DSP olarak; partimizin politikalarını bilen ve bu politikaları benimsemiş bir adayımızı Ankara seçmenine sunacağız" ifadelerini kullandı.

'CHP solu temsil etmiyor'

Aksakal CHP'nin 'sol' seçmeni temsil etmediğini vurgulayarak; "Demokratik Sol Parti, 2023 yolunda devletin ve toplumun yönetilmesinde söz sahibi olacak ve Türkiye siyasetinin belirleyici bir partisi haline gelecektir. CHP solun merkezi olabilmiş bir parti değil. Siz ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı siyaset yürüten, adına 'bölücü' dediğimiz siyasi kesimin temsilcilerini meclise taşıdıysanız bunun adı 'solculuk' değil. Yurtseverlik değil. Bunun adı Türkiye'ye yararlı olmayan işler yapmak demektir. Hainlik de demek istemiyorum ama doğru bir şey değil." ifadelerini kullandı.

'CHP hükümetlerin yakınında yer bulamamıştır'

CHP'nin Deniz Baykal'ın Dışişleri Bakanlığı dışında hiçbir dönemde hükümetlerin yakınında yer bulamadığını ifade eden Aksakal, "CHP, bu ülkeyi yönetme iddiasında bulunamaz. Devletin sahibi biziz, biz ne dersek doğrudur deyip, kendi seviyelerinin altındaki toplum kesimlerine mesafeli durmaları ya da yukardan bakmaları hadisesi, halkta zaten hissediliyor. Hissedildiği için de CHP, hiçbir şeçimde yüzde yirmiyi doğru düzgün geçemiyor" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23