• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Türkiye'ye alçak operasyon!

2020-04-16 23:27:50

 yeniakit.com.tr 

A Haber'de Erkan Tan'ın sunduğu Sabah Ajansı programında Türkiye'ye bir kez daha çekilen dolar operasyonu ortaya kondu.

Programın konuğu Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, Türkiye'nin ekonomisine operasyon çekildiğini belirtti.

Erkan Tan'ın koronavirüs nedeniyle ABD'de kaos olmasına rağmen neden doların yükseldiğini sorması üzerine Faruk Erdem, Erdoğan'ın özel bankalara çağrısının ardından geldiğine dikkat çekti. 

Faruk Erdem şunları söyledi: 

Burada 4 şey görüyorum ben; 'sen misin, SWAP line'larını kısıp para kaçırmamızı engelleyen! Böylece biz oraya para kaçıralım.' Onlar oradan gelsinler bizim ekonomimizi çökertmeye çalışsınlar. İki; 'sen misin, haftaya Merkez Bankası'nı toplayıp faiz düşürecek olan! Sen misin, IMF'ye gidip yalvarıp para istemeyen!' Bakıyoruz, bazı yayın organlarına: 'Vay arkadaş, neden istemiyorsunuz IMF'den ya, istemeniz lazım.' Buradaki argüman da şu; 'piyasa istiyor.' Böyle bir şey var; kendisi istiyor da... 'Sen niye IMF'den para almıyorsun? Dolarlar buraya gelsin, cukkamızı dolduralım.' Bu insanlar da yıllarca çalışıp o parayı faiziyle geri ödesin. Bugün IMF Başkanı'nın bir açıklaması var. IMF kendisi para arıyor, kendisine hayrı yok. Dördüncüsünü de söyleyeyim; 'sen misin, özel bankaların bu ülkeyi sömürüp at oynatmasına izin vermeyen. Sen misin, milli ve yerli olan! Ben de 10-15 kuruşluk adamım, 10-15 kuruş doları oynatırım' diyor. Şimdi bunları görmek lazım Erkan Bey, tamam tekniğine bakalım ama neden bizde bir gecede böyle yükseliyor. Nasıl anlıyoruz? Zaten adamları çıkıp konuşuyor, yani. İşte buradan anlıyoruz. 

TÜSİAD'ın 'IMF' rahatsızlığına dikkat çekti

Erkan Tan TÜSİAD Başkanı'nın IMF'den borç alınmamasını eleştirdiğini söyleyerek, "Dün bizim haberin bir tanesinde vardı yani, TÜSİAD Başkanı 'Piyasa bunu kötü algılayabilir' diyor. Yani 'Git al' diyor." eklemesini yaptı.

"Milli Dayanışma Kampanyası'nda TÜSİAD ortada yok"

Bir anekdot daha aktaran Erkan Tan, "Bu arada bu açıklamaları yapan TÜSİAD Başkanı, Milli Dayanışma Kampanyası'na katkı sundu mu sunmadı mı, hiç ortada yok" ifadelerinde bulundu.

Erdoğan ve Albayrak'tan özel bankalara uyarı gelmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maalesef özel bankalar bu süreçte hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar. Özel bankaların da üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” sözleriyle özel bankalara tep göstermişti. ‘Özel bankaların da elini taşın altına koymasını’ isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, “Milletin ihtiyacı olan maskeyi stoklayanlar neyse, vatandaştan topladığı parayı en çok ihtiyaç olan böyle bir dönemde millete sunmak yerine stoklayanlar da aynıdır.” ifadelerinde bulunmuştu.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osman özdemir

özel bankalarin hakkindan gelmesini bilmiyorsalar ögrensinler.emperyalistler vir vir edecek diye ,demokrasi elden gidecek diye,ALLAH korkusunu bir kenara birakip emperyalistlerden korkarsan olacak olan budur.milletin parasinin toplamasina izin verdigin bunlari(özel bankalari)alisin ayaginin altina hesabini sorarsin ,nerden kazandinda stokluyorsun diye.ISLAMIN hasmetini bir gösterirsin.hakkinida yemeden burnunu sürtersin olur biter,lisanslarini korkmadan iptal edersin .hepsi bu kadar!!!
  • Yanıtla

CELALEDDİN BÜYÜKCAM

bu hükümetin tüm başkan ve bakanları otursunlar tokide bir yıl aileleri ile aylık 4000 tl maaşla da görelim 
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23