• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü: Türkiye Irak politikalarında daha aktif rol almalı

2019-07-26 12:09:35

 Oğuzhan Çağlar  yeniakit.com.tr 

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda Türkiye hakkında, “Irak’ın düzelmesi, yeniden normal bir devlet gibi demokratik bir yapı oluşturması için, Türkiye rol model olarak çok önemli bir ülkedir. Bu sadece Türkmenler için değil, Araplar ve Kürtler için de böyledir.” ifadelerini kullandı. 

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Çay TV’de yayınlanan “Aklımdaki sorular” programına konuk oldu. Türkiye hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Tütüncü, “Bölgeyi çok uzun zamanlar Türkler yönetmiş ve adaletle yönetmişler, istikrar sağlayabilmişler. Irak Türkmenleri olarak anavatanımız gördüğümüz Türkiye’nin, Irak politikalarında daha aktif bir rol almasını istiyoruz. Irak’taki bu istikrarsızlığın giderilmesinde Türkiye rol model olarak çok önemli bir ülke.” ifadelerini kullandı. 

“Ne istediğini bilen, kararlı, milli ve uzun vadeli bir politika izleyen bir Türkiye, adaletin sağlanmasında, demokratikleşmede bölgede çok etkin olabilir.” diyen Temsilci Mustafa Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: “Kararlı bir politika izleyen bir Türkiye belki Irak’ta her istediğini yaptıramayabilir ama öyle bir Türkiye’nin istemediğini de kimse yapmaya cesaret edemez.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23