• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karahasanoğlu'ndan Köylü'ye tepki: Madem saklayacak bir şeyiniz yoktu, neden hemen saldırdınız?

2020-01-21 18:58:51

Akit TV canlı yayınında konuşan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu,, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün yeniakit.com.tr muhabirlerine saldırısına ilişkin değerlendirmesinde, "Madem saklayacak bir şeyiniz yoktu da neden muhabirler içeri girer girmez saldırdınız?" diye sordu.

 Taha Emre ÖZDEMİR / yeniakit.com.tr 

AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'nün 10 gün boyunca Akit muhabirinden kaçtığını hatırlatan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, "AK Parti'nin içine yerleşmiş olan Akit Gazetesi'nden haberi bile olmadığını söyleyebilecek kadar dünyadan bihaber olan milletvekili, Akit'in muhabirine cevap vermeme sebebini "Ben çıkmadım çünkü kime çıkacağımı kendim taktir ederim, başka yüksek tirajlı bir gazeteye çıkardım niye Akit'e çıkayım ki dedim." diyerek anlatıyor. '10 gün boyunca yok annem yoğun bakımda yok bilmem ne' diye kaçan vekil, şimdi bir gün içerisinde 3 defa basın açıklaması yapıyor." şeklinde konuştu.

"Öğretmenevi'nde özel oda olur mu?'

"Türkiye'nin hiçbir sorunu yokmuş gibi gecenin 12'sinde hem de Öğretmenevi'nde, 'kendi evinde oynasa hadi her şeyi kendisine diyelim.' ama bir de devletin Öğretmenevi'ni utanmadan, sıkılmadan özel oda diyerek, tanıtarak orada okey oynuyorlar." diyen Karahasanoğlu, "Onların anlatımıyla söylüyorum, okey oynuyorlarmış. Ve bunu da güzel bir şeymiş gibi, 'herkes bilir benim burada ne yaptığımı, sizler de bilirsiniz' diyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı kendisinden çok daha öncesinde tanıyoruz. İstanbul'dan tanıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın okey masalarında, öğretmen evlerinde okey masasında taş fırlatan adamlarla işi olmaz." ifadelerini kullandı.

'Erdoğan Berlin'deyken, çok önemli vekil okey masasında taş atıyor'

"Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez öyle okey masasının başında gördünüz mü hiç?" diye soran Karahasanoğlu şunları söyledi:

"O kadar uğraşan, çalışan, didinen bir adamın dinlenmeye, eğlenmeye, bilmem tavla oynamaya, okey oynamaya sizin kafanıza göre ihtiyacı yok mu? Sizin ihtiyacınız var da onun ihtiyacı yok mu? Siz her hafta hem de düzenli olarak Cumartesi günleri Öğretmenevi'nin bir odasını işgal edeceksiniz, orada oturup okey oynayacaksınız. Ondan sonra da bunu suçüstü yapan bir gazeteciyi gözaltına aldırtacaksınız. Ak Parti iktidarı döneminde o savcı orada çekilen görüntüleri alıp aynı anda iddianameye çevirip Hakkı Köylü için bir düzenleme yapacağına, tutuyor cep telefonuna el koyuyor. Neymiş? Özel mekana gelip görüntü almakmış. Öncelikle Öğretmenevi'ne geçen hafta Cumartesi günü, ondan evvelki Cumartesi günü, hatta ondan evvelki Cumartesi günü aynı kişiler, aynı saatlerde gelip gitmişler mi? Aynı saatlerde gelip sabahlara kadar okey masalarında taş atmışlar mı? Okeyin literatüründe neler var onu da bilmem ben. Taş mı atılır, rakam mı çekilir, zar mı atılır? Anlamam bilmem. Ama Türkiye'nin sorunlarıyla mücadele edildiği bir ortamda, Recep Tayip Erdoğan Almanya'ya gitmiş Berlin'de dişe diş mücadele verirken, kendisini çok önemli bir milletvekili olarak gösteren kişi oturmuş taş atıyor."

'Korktukları bir şey yoksa neden saldırdılar?'

"Kaldı ki eğer sen orada gayri ahlaki bir şey yapmıyorsan, partine yakışmayan bir iş yapmıyorsan, gazeteciye neden saldırıyorsun? Şuraya, şu noktada şimdi bir başka gazetenin muhabiri gelse, ben buradan bir görüntü alacağım dese siz acaba masanın altında içkileri, konyakları koydunuz mu dese 'Gel kardeşim çek. Burada içki yok' demek durumunda olmaz mıyız? Gazetecinin o merakını bir anlamda kapatmak için veya gerçekleri göstermek için "Gel kardeşim. Bak bakalım. Çek, burada anormal bir şey var mı?" demeniz gerekmez mi? Ne yapmış o milletvekili? Hem de Ak Partili milletvekili. Hemen pata küte adamlarına saldırtmış, kapıyı kilitlemiş, polis gelmiş, polis geldiği zaman kapı kilitli. Adamı içeride tutuyorlar. Gazetecinin bütün kamerasına, cep telefonuna el koymuşlar. Cumhuriyet Savcılığı şu an o milletvekili ile birlikte 7-8 kişinin gözaltına alınıp sorgulamasını yapması gerekirken bizim muhabirlerimizi gözaltına alıp ifadelerini alıyor. Öbür arkadaşlar öbür saldırganlar ellerini kollarını sallayarak gelip ifade verip çekip gidiyorlar."

'Öğretmenevi'nden Öğretmen ismini kaldırsınlar'

"Eğer siz diyorsanız ki bütün Türkiye'de Öğretmenevleri'nde okey masaları donatılmıştır. Yanlıştır. Milli Eğitim bakanlarına da ben buradan çağrıda bulunayım. Öğretmenevi'nin ismini değiştirsinler, öğretmen kelimesini oradan çıkarsınlar. Eğer otel işletiyorlarsa, lojman işletiyorlarsa, sosyal bir hizmet vermek istiyorlarsa, başka bir amaçla 'Herkes gelir, burada oturur, eğlenir' diyorlarsa, dansöz bile getirtmek istiyorlarsa Öğretmenevi'nden 'Öğretmen' ismini kaldırsınlar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23