• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kitap Kurdu' Leyla teyze örnek kişilik oldu

2020-01-01 09:40:19

Gümüşhane’de İlkokulun ardından eğitimine devam edemeyen 5 çocuk annesi ve ev kadını 58 yaşındaki Leyla Şahin, yaşadığı köyde ev işleri ve hayvanlarının bakımından kalan zamanını kitap okuyarak değerlendiriyor.

Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Bizgili köyünde yaşayan Şahin,  ilkokulu Köse ilçe merkezinde tamamladığını, 9 çocuklu ve kalabalık bir ailede babasının maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ağabeylerini öncelikli olarak okuttuğunu aktardı.

Şahin, o dönemlerde bulunduğu çevrede kızların yüksek eğitim almasına da sıcak bakılmadığını anımsatarak, çocukluğunda da ağabeyleri ve babasının kitaplarını okuduğunu ifade etti.

- "Senede 10'un üzerinde kitap okuyorum"

Şahin, köyünde evindeki işlerinden ve hayvanlarının bakımından arda kalan zamanları kitap okuyarak değerlendirdiğini belirtti.

Kitapların kendisi için çok kıymetli olduğunu dile getiren Şahin, eski bile olsa bir sayfasını bile atamadığını belirterek, şöyle dedi:

"Çocukluğumdan beri kitaplara olan merakım hiç bitmedi. Sürekli okuyorum. Hayatım boyunca okuduğum kitapların sayısını bilmiyorum. Çünkü bir çoğunu saklayamadım ya da kütüphanelerden ödünç alarak okuduğum için geri bıraktım. Gelin olup babaevinden ayrılınca kitaplarımın bazıları da babaevinde kaldı. Senede 10'un üzerinde kitap okuyorum. Okuduğum kitapları da tekrardan okumaya heves ediyorum. Bir kere de bırakmıyorum. Kitap okumanın yaşı yok. Herkese de kitap okumayı tavsiye ediyorum. Yemeğimi temizliğimi her şeyimi kendim yapıyorum. Hayvanlarımız var onlara da bakıyorum. Her nereye gitsem kitap götürüyorum. Boş zamanlarımda fırsat buldukça da kitap okuyorum."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23