• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kudüs anlaşılmadan dünya anlaşılamaz’

2019-05-23 10:37:00

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, üniversiteleri bünyesindeki Kudüs Araştırmaları Merkezi ile birlikte  açılan  Kudüs Araştırmaları Arapça ve İngilizce master programının İslam dünyasında bir ilk olduğunu söyledi.  "Kudüs anlaşılmadan bugünkü dünya anlaşılamaz." diyen Prof. Barca, "Kudüs Araştırmaları doktora programını da açmayı planlıyoruz. Açacağımız bu program ise dünya da bir ilk olacak." dedi.

"Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak özgün alanlarda master ve doktora programları açma idealimiz vardı." diyen ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, "Kudüs araştırmaları merkezimizi kurarken Kudüs araştırmaları İngilizce ve Arapça Master programı açtık. Bir adım sonrasında da aynı programın Türkçe versiyonunu açmış olacağız. Daha da önemlisi bir doktora programı açmak niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Prof. Barca, "Açtığımız Kudüs araştırmaları Arapça ve İngilizce Master programları İslam dünyasında bir ilk." diyerek şunları söyledi:

"Aynı alanda açacağımız doktora programı da dünya da bir ilk olacak. Kudüs anlaşılamadan bugünkü dünya anlaşılamaz. Kudüs Hristiyanlığın ve Yahudiliğin doğduğu yerdir. Tabii ki Müslümanların da ilk kıblesidir."

"Kudüs bizim için bir coğrafya olmanın çok daha ötesinde anlam taşıyor." diyen Prof. Mehmet Barca, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Kudüs araştırmaları ile bünyesinde; kültür,uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, dinler tarihi ve dil biliminin olduğu geniş bir master programı planlıyoruz."   

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23