• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saadet Partili meclis üyesi TSK'ya "zalim" dedi, ortalık karıştı!

2019-10-11 17:14:13

Dilovası Belediyesi meclis toplantısında Barış Pınarı Harekâtı tartışması yaşandı. Meclis toplantısında Saadet Partili meclis üyesi Türkiye’yi zalim, teröristleri ise mazlum olarak gösterince, sinirlenen Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Burada vatanseverler var. Bunu yapamazsın” dedi.

Dilovası Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Saadet Partisi'nin Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi olan Metin Dalgalı operasyonu yapan Türkiye'yi "Kabil ve Zalim" olarak nitelerken, YPG'li teröristleri ise "Habil ve Mazlum" olarak gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan Şayir, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken ülke gündeminde yer alan Barış Pınarı harekâtına da değindi. Türkiye’nin güvenliği ve ülkemizin bekası için yapılan operasyonla ilgili olarak Mehmetçiğe başarılar diledi.

Saadet Partili isimden HDP ağzı

Saadet Partisi meclis üyesi Metin Dalgalı toplantıda aldığı sözün ardından yapılan operasyonun bir savaş olduğunu ifade ederek savaşın kimseye bir şey kazandırmayacağını, savaş istemediklerini belirterek, “Bu savaş mazlumlar ile zalimlerin savaşıdır. Söz konusu mazlumlar olunca AK Parti, CHP, MHP gibi zalimler birleşirler onun için mazlumları görmezden gelenler kardeşlikten bahsedemezler” diye konuştu.

Ortalık karıştı

Bunun üzerine Başkan Şayir bunun bir savaş olmadığını Türkiye'nin sınırlarını korumak için güvenlik koridoru oluşturduğunu belirtmesinin üzerine tartışma yaşandı. Meclis üyesi Metin Dalgalı’nın konuşması üzerine sinirlenen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Benim atalarımda, dedelerimde burada. Neyine güveniyorsun. Burada vatanseverler var. Bunu yapamazsın” dedi.

Müdahil olan CHP’liye de sert çıktı

Bu sırada tartışmaya müdahil olan CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’i uyaran Başkan Şayir, “Başkan siz de bir karar verin. CHP’li misiniz, HDP’li misiniz. Saadet Partili misiniz. Bir öyle bir böyle değil. Net olun ya” dedi.

İttifak kapsamında meclis üyesi olmuştu

Geçtiğimiz milletvekilliği seçimlerinde HDP'nin milletvekili adayı olan Metin Dalgalı, seçilemeyince bu kez yerel seçimlerde meclis üyesi adayı oldu. Dilovası'nda Millet İttifakı Saadet Partisi çatısı altında toplandığı için Saadet Partisi Metin Dalgalı'yı Meclis üyesi olarak listesine kaydetti. Dalgalı HDP'nin zayıf olduğu Dilovası'nda Saadet kadrosuyla Meclis üyesi seçildi.

Kaynak: İHA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23