• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seyrine doyulmaz bir keyif: Düden Şelalesi - 3

2018-02-27 15:22:00

Antalya’nın önemli doğal güzellikleri arasında yer alan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi, sonbaharda adeta görsel şölen sunuyor.

 

Antalya kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi’ne, Türkiye’nin farklı illerinden gelen misafirlerin yanı sıra yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor.

 

Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, doğada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerler arasındaki Düden Şelalesi’nde ziyaretçiler, güzelliğiyle görsel şölen sunan alanda yürüyüş yapıyor, fotoğraf çektiriyor.

 

Düden Şelalesi, Aşağı Düden Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olmak üzere iki kola ayrılıyor. Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Aşağı Düden Şelalesi (Karpuzkaldıran Şelalesi) ile Varsak’a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi Akdeniz‘e dökülüyor.

 

Antalya’nın enfes güzelliklerinden biri olan Düden Şelalesi’nin yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülen Aşağı Düden Şelalesi kolu, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 km uzaklıkta bulunuyor.

 

Çok yakınında ise Gençlik Parkı ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri yer alıyor. Aşağı Düden Şelâlesi, Antalya kent merkezinin güneydoğusunda, Lâra Plajı yolu üzerinde bulunuyor.

 

Düden’in Antalya’nın 15 km kadar kuzeyinde Düdenbaşı Şelalesi denilen diğer bir çağlayanı bulunuyor. Bu şelalenin arkasına doğru uzanan ve ziyaretçilerini adeta rüyalar alemine götüren bir mağara var.

 

Yukarı Düden Şelalesi aynı zamanda İskender Şelalesi olarak da biliniyor. MÖ 334-333 yıllarında Pamphylia’yı fetheden Büyük İskender’in bu bölgeden geçerken atlarının su içtiği söyleniyor.

 

''FİLM VE DİZİ ÇEKİMLERİNİN ADRESİ''

 

Düden Şelalesi, film ve dizi çekimlerinin adresi haline geldi. Türk yapımcıların yanı sıra Pakistan başta olmak üzere farklı ülkelerden film çekimi için gelen ekipler, şelale manzarasında çekim yapıyor. Bazı katalog çekimlerinin de yapıldığı Düden Şelalesi, ziyaretçilerini her mevsim ayrı güzelliğiyle büyülüyor.

 

Mağarası, şelalesi ve görsel güzelliğiyle cazibe merkezleri arasında yer alan Düden Şelalesi’ni Rusya, Ukrayna, İran, Kuzey Irak, Çin, Azerbaycan, Japonya, Kırgızistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeden turistler ziyaret ediyor.

 

Gelin ve damatların en güzel anılarını ölümsüzleştirmek için gittiği şelale, adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23