• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyasi tutarsız Yaşar Okuyan, şimdi de işkenceci Soyer'i savundu

2019-02-28 12:30:54

12 Eylül darbesinde Mamak’ta işkence gören isimler arasında yer alan eski ülkücü yeni sosyalist Yaşar Okuyan, dönemin işkenceci savcısı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer üzerinden yürütülen tartışmalara tepki gösterdi.

Vatan Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olan Yaşar Okuyan, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ederek CHP'ye geçmişti.

Perinçek’i satıp Kılıçdaroğlu’nun saflarına katılan Okuyan, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in 12 Eylül işkencecisi babası Nurettin Soyer’i savundu.

Türkiye'nin en karanlık dönemlerinden biri olan 12 Eylül'de Mamak Cezaevinde işkence gören isimler arasında yer alan Yaşar Okuyan, Halk TV’de katıldığı programda 12 Eylül’ün işkencesi savcısı Nurettin Soyer üzerinden sürdürülen tartışmalara tepki gösterdi.

12 Eylül döneminde gördüğü işkenceyi CHP’ye geçince unutan Okuyan şunları söyledi;

"Tunç Soyer'in babası üzerinden 1 aydır tartışma yaratıyorlar. Geride bırakmamız gereken konuları AKP'nin Genel Başkanı Erdoğan hem de MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli oradan siyaset üretiyorlar. Biz yargılanırken Bahçeli neredeydi, Erdoğan neredeydi? Onların konuşmaya hakları yok. Siz susun bakalım. Tayyip Erdoğan kimsin, kimsin sen? Nereden biliyorsun sen, o dönemde sen neredeydin?"

Yaşar Okuyan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken Batı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için harekete geçtiğini söylemiş, "Tayyip Erdoğan PKK ile ciddi mücadele ediyor, FETÖ ile mücadele ediyor. Türkiye'yi boğmak için yeni bir plan hazırlıyorsan, ben sana Tayyip Erdoğan'ı yedirtmem" diyerek Erdoğan’a destek vermişti.

yeniakit.com.tr

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23