• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Pençe Harekatı ve HDP

03 Haziran 2019
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine kara ve hava unsurlarıyla başlattığı Pençe Harekatı devam ediyor. Harekatla, PKK’nın Kandil’le olan bağlantısının kesilmesi ve Türkiye’nin bölgeye karadan ulaşması hedefleniyor. Uzun soluklu bir operasyon olabilir. Nitekim Hakurk bölgesi stratejik açıdan çok önem arz eden  bir bölge. Cerablus’tan Afrin’e kadar terörden arındırdığımız operasyon ne ise Hakurk’taki de odur. Tabii buradaki harekata sadece terörün imhası olarak bakmamak gerekiyor.  

Harekat ile Türkiye, Suriye, Irak, İran ve bölgedeki diğer güçler arasında yeni bir denge oluşabilir. Pençe Harekatı ile Kandil’e kadar uzanıp, PKK’nın nefes borusunu kesebiliriz. İHA ve SİHA’lar tarafından da desteklenen operasyonun, Kuzey Suriye’de sürdürdüğümüz terör operasyonları açısından da önemi büyük. Buradan sağlayacağımız başarı, mutlaka Fırat’ın Doğusu ve İdlib tarafında da hissedilecektir. Şurası bir gerçektir ki; Kuzey Irak’taki PKK varlığı ortadan kaldırılmadığı sürece Türkiye’nin her zaman tehdit altında kalacağı bir gerçektir. Bölgede yaklaşık 3 bin terörist barınıyor. Pençe Harekatı ile  ülkemize bu bölgeden mevcut terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

TSK’nın Hakurk’ta başlattığı operasyondan rahatsız olan kesimler var. Mesela PKK cenazelerine katılan, “Apo’nun heykelini dikeceğiz”, “PKK terör örgütü değildir” diyerek meydan okuyan, PKK’nın siyaset sahnesindeki kolu HDP, anlaşılan çok rahatsız oldu ki, başta İmamoğlu olmak üzere muhalefete bir çağrıda bulundular. HDP Merkez Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi: 

“İktidar, 1983 yılından beri tekrarlanan askeri operasyonlara bir yenisini eklemiştir. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yönelik asker, uçak, helikopter ve toplarla yapılan saldırı her şeyden önce uluslararası hukuka aykırıdır. Komşu bir ülkenin egemenliğinin ihlal edilmesidir. Bu operasyon 40 yıllık ezberin bir tekrarıdır. Şimdiye kadar aynı amaçla en az 30 benzer operasyon yapılmıştır. Toplumun barış umuduna saldırmak, askeri operasyon yapmak bu ülkenin geleceğine yapılacak en büyük kötülüktür. İktidarı bu yanlıştan vazgeçmeye, muhalefeti de ülkenin geleceğine, toplumun barış umuduna yapılan bu operasyona karşı durmaya çağırıyoruz.” 

HDP’nin Kandil ve İmralı’dan bağımsız böyle bir açıklama yapması imkansız. Şimdi ortada bir durum çağrısı var. Pençe Harekatı, “Türkiye’nin bölünmesini önlemek için yapılan bir harekattır, operasyona karşı çıkmak vatan hainliğiyle eş değerdir. Her kim Pençe Harekatı noktasında devletle aynı noktada buluşmaz ve bu harekatı itibarsızlaştırmaya kalkışırsa, işte onlar haindir. HDP’nin ne cüretle bu çağrıda bulunduğunun anlaşılmayacak bir tarafı yoktur. Sırtını yasladığı küresel güçlerin Kuzey Suriye’den Akdeniz’e kadar uzanan koridorda terör devleti inşa etmek istedikleri de aşikardır. 

TSK, PKK terör örgütüne ait sığınak, mağara ve silah mevzilerini tespit ve imha faaliyetlerine devam ediyor. Allah yar ve yardımcıları olsun. İcra edilen operasyonda da Türkiye’de güvenli bir ortam oluşturma amacıyla PKK’nın ana hareket merkezlerinin etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Irak’ta konuşlanmış olan Partiya Karkerên Kurdistanê/Kürdistan İşçi Partisi (PKK) terör örgütüne, öteden beri bu tür operasyonlar gerçekleştirilmektedir. İşte Pençe Harekatı da aynı amaç doğrultusunda düzenlenmiştir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23