• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Siyasette FETÖ parmağı

22 Temmuz 2019
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

15 Temmuz hain darbe girişiminin siyasi ayağını herkes konuşuyor. Asker, polis, bürokrasi ve iş dünyasında FETÖ’nün izleri tamamen bitirilemedi. Ama nedense herkes, FETÖ’nün siyasi ayağının yargı önüne çıkarılmadan şehitlerin kanının yerde kalacağını ifade ediyor. Mesela 15 Temmuza tiyatro diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bile partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “251 şehidin kanlarının yerde kalmaması için FETÖ’nün siyasi ayağı nerede bunu bilmeye ihtiyacımız var” dedi. Demek ki artık Kılıçdaroğlu da FETÖ’nün darbe girişiminin gerçek olduğuna inanıyor. Haydi, bir an öyle kabul edelim ve Kılıçdaroğlu’nun asıl derdinin ne olduğunu anlamaya çalışalım.

FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmamasına tepki göstermek elbette herkesin hakkıdır. Kılıçdaroğlu “15 Temmuz’da başarılı olsalardı herhalde başbakan, bakan adayları vardı. Nerede bunlar? Baklavacıyı, işçiyi, akademisyeni buldun ama en güçlü adamları bulamadın. Kim engel?” diye soruyor. Darbenin başarılı olması durumunda başbakan ve Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğunu söylediğine göre, isimlerini de biliyordur CHP lideri. Açıklasa da biz de öğrensek. 

Doğu Perinçek, FETÖ’nün siyasi ayağının CHP ve İyi Parti’yle ittifak yaptığını belirterek, isim de verdi. Ak Parti içerisindeki Fetullah dostları kim: “Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan.”

Perinçek’in iddiasını bilemem lakin Kılıçdaroğlu’nun ağzındaki bakla aşikâr. Ak Parti içerisindeki Fetö’nün siyasi ayağını kastederken Gül, Davutoğlu ve Babacan’a işaret etmiyordur herhalde. 

Fetullah Gülen dostlarını ve bu terör örgütüne hizmet eden siyasileri sadece Ak Parti içerisinde aramak doğru değildir. İktidarda olan bir partide daha etkin olmaları ve pastadan dilim almaları, belirli yerleri işgal ederek örgüte hizmet etmeleri kaçınılmazdır. Lakin bu örgüt devletin kılcal damarlarına kadar sızdığına göre, muhalefet partilerine de sızmıştır. Dolayısıyla hiç kimse “benim partimde FETÖ unsuru yoktur” diyemez. Hepimiz biliyoruz ki Fetö’nün kripto damarı her yerde olduğu gibi iktidar içerisinde de olabilir, temizlenmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar herkes üzerine düşeni yapsa ve Fetö ile mücadele etse, Fetö’nün siyasi ayağı çoktan temizlenmiş olurdu. O yüzden de FETÖ ile mücadele daha uzun bir zaman gündemimizde olacak. Ordu ve bürokrasi içerisindeki Fetö’cülerin hâlâ tümü ile temizlenmediklerini, siyasette de varlık ihtimallerini hepimiz biliyoruz. Fakat nedense siyasi ayağına takılıp kalıyoruz. CHP’nin derdi, Erdoğan’ı Ak Parti’den uzaklaştırmak. Erdoğan’sız bir Ak Parti’nin yok hükmünde olduğunu çok iyi bilen Kılıçdaroğlu’nun asıl derdi, Fetö’nün siyasi ayağı değil, Erdoğan’dır. Eğer Kılıçdaroğlu samimi olsa, İstanbul’da ve bazı metropol illerde yerel idareyi ele geçirdim diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sorgulamaya açmazdı. Tamam Fetö konusunda iktidar partisi de dahil, hiçbir parti temiz değil. Peki, CHP ve onun lideri de kalkıp bizim içerimizde de Fetö yanlısı siyasetçiler olabilir, bunları temizleyeceğiz” diyebilirler mi? Kılıçdaroğlu bu konuda gerçekten samimi olsa Fetö’nün siyasi ayağının adresi olarak sadece Ak Parti’yi göstermezdi. 

Fetö’nün en büyük düşmanı Ak Parti’dir. Ak Parti’nin de düşmanı terördür. Fetö de en büyük terör örgütlerinden bir tanesidir. Bu sebeple Fetö’nün kripto unsurları sürekli iş başındadır. Bölüp parçalamak, partiler arası milletvekili transferi yapmak Fetö taktiğidir. Bu yönden baktığımda eğer Babacan, Gül ve Davutoğlu’nun arka planında uluslararası güçler yoksa eğer, onların desteğini almış olan Fetö mutlaka vardır. Bu yarma ve parçalama taktiğini belki kendileri görmeyebilirler. Ak Parti’yi seçimler ve sandıkla yıkamayanlar siyasi darbe yolunu tercih edebilirler. Elbette 17 yıllık metal yorgunluğunun ve partinin yanlışları da var. Her şeye rağmen Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminde % 52 oy alan bir iktidar başarılıdır. Şimdi yeni bir oluşum ve taktikte karşı karşıyayız. Bakalım Ak Parti bu oyunlara karşı kendisini nasıl konumlandıracak?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23