• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Yıldız
Abdullah Yıldız
TÜM YAZILARI

Cami Merkezli Bir Topluma Doğru...

07 Nisan 2015
A


Abdullah Yıldız İletişim: [email protected]

Mehmet Keskin Hocam, Türkiye sathında tanıdığım ender şahsiyetlerden biridir. İstanbul Sarıgazi Yunus Emre Camii imam-hatibi olup kabına sığmayan, yaşadığı birçok sıkıntı ve engele aldırmadan hizmet aşkı ve şevki eksilmeyen, çalışkan, kıpır kıpır, gayret ehli bir “din gönüllüsü”dür o. Önceki yıllarda “Namaz Gönüllüleri Platformu”nun da katkılarıyla “Mihrab Gönüllüleri Platformu”nu birlikte oluştururken, Mehmet Keskin hocam ciddi katkılarda bulunmuştu. Kurucusu ve yöneticisi olduğu Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği’nin (YECDER) yaptığı faaliyetler gerçekten takdire şayandır. YECDER bildiğimiz türde herhangi bir “cami derneği” değildir. Geniş kapsamlı ve toplumun her kesimine yönelik İslâmî eğitim hizmetlerinin yanında, konferanslar, seminerler, geziler, kermesler, aşevi, yardım organizasyonları vb. çalışmalara ek olarak son altı senedir her yıl ulusal çapta bir sempozyum düzenliyor. Sempozyumların ortak noktası ise, “cami merkezli bir hayat ve toplum modeli”ninyeniden inşasına yöneliktir. Geçen yılki sempozyumda bir tebliğ sunmak bu kardeşinize de nasip olmuştu. Doğrusu Türkiye Müslümanları olarak, camileri ve cemaatle namaz kılmayı gereğince önemsemeyen, dolayısıyla da en genel ve asli anlamıyla “cemaat” olma şuuruna bir türlü eremeyen, bireysel dünyalarına hapsolmuş, atomize bir toplum manzarası arz ediyoruz. Bu hâlimizle, Kur’ân-ı Kerim’deki “Sabırla ve namazla Allah’tan yardım isteyiniz” (Bakara 45, 153) ilahi talimatına ittibaen Yüce Allah’tan yardım, rahmet ve bereket dilemeye nasıl yüzümüz olabilir? 

Mehmet Keskin Hocamın ve YECDER’in bu samimi çalışmasına bu sene Konya Müftülüğü, İlahiyat Fakültesi ve Belediyesi sahip çıkmış. Bu yılki “Cami ve Cemaatinin İnşâ ve İhyâsı” konulu VI. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu, 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde Konya’da Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılacakmış. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Medeniyet Okulu Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan Sempozyum hakkında YECDER’in hazırladığı haber aynen şöyle:

Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği (YECDER), Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müftülüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği sempozyumda 42 Tebliğci tarafından 40 adet bildiri sunulacak. Programa ülkemizin birçok ilinden katılarak sunum yapacak olan tebliğciler, “Cami ve Cemaatinin İnşa ve İhyası” ana konusu çerçevesinde birbirinden faydalı çeşitli konuları ele alacaklar.  

25 Nisan 2015 Cumartesi günü Açılış ve Protokol Konuşmalarıyla başlayacak olan VI. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu’nun Açılış Konuşmalarını YECDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan YILMAZ, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR yapacak. Protokol konuşmalarını ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ ve teşrifleri halinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ yapacaklar.

Sempozyumun Açılış Panelinde sempozyumun ana konusu olan “Cami ve Cemaatinin İnşâ ve İhyâsı” konusu işlenecek. Panele Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, İzmir’den Prof. Dr. Ömer DUMLU, Elazığ’dan Prof. Dr. H. Mehmet SOYSALDI ve Nevşehir’den Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ Panelist olarak katılacaklar. Panel Oturumuna Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ başkanlık edecek.

Sempozyumda panelin ardından iki ayrı salonda toplam 8 adet oturum gerçekleştirilecek. Program 25 Nisan Cumartesi gün boyu ve 26 Nisan Pazar günü öğlene kadar devam edecek. 

Sempozyumdaki oturum konu başlıkları ise şunlar: 

Din Görevlilerinin İhyâsı, Cami Merkezli Çocuk Eğitimi, Cami ve Gençlik, Cami Merkezli Din Eğitimi, Din Hizmetlerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Cami ve Kadın, Din Hizmetlerinde Kurumlararası Dayanışma, Örnek Camiler ve Uygulamaları.

Oturumlarının ardından, bu oturumlara başkanlık yapan oturum başkanlarıyla birlikte Değerlendirme ve Sonuç Oturumu yapılacak ve sempozyumda ortaya çıkan belli başlı sonuçlar değerlendirilecek. Değerlendirme ve Sonuç Oturumu’na Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR başkanlık yapacak.

VI. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu’na ülkemizin her tarafından dinleyici olarak katılımların olması beklenmektedir. İlgi duyan herkesi sempozyuma davet eder, katılımcıların, iletişim için başvuru linkinden kayıt yaptırmalarını rica ederiz. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını niyaz eder; saygı ve selamlarımızı sunarız.

Katılım için www.yecder.org adresinden  iletişim ve bilgi kaydı yaptırabilirsiniz.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

0 505 370 86 44 / [email protected].

Mehmet Keskin Hocama, YECDER’e ve bu sempozyumu düzenleyip destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara başarılar diliyor, yürekten dualar ediyor ve tebriklerimi sunuyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23