• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Yıldız
Abdullah Yıldız
TÜM YAZILARI

“Genç Namaz Gönüllüleri” Yola Koyulurken…

28 Şubat 2017
A


Abdullah Yıldız İletişim: [email protected]

Ağustos 2016’dan beri çalışmalarını aralıksız sürdüren Namaz Gönüllüleri Platformu, “Namazla Diriliş Seferberliği”nde birinci on yılını doldurmuş ve yeni dönemdeki çalışmalarına da “Namazla Diriliş -İkinci On Yıl: Salâdan Salâta-” başlığı altında devam etmeyi kararlaştırmış bulunuyor. Bu çerçevede on ayrı şehrimizde en az on büyük toplantı düzenleyerek yürüyüşümüzü sürdürme kararı verdik. On hocamızla İstanbul’da başladığımız Başakşehir ve Altunizade programlarımızın ardından, Nevşehir ve Safranbolu programlarını gerçekleştirdik elhamdülillah. Yeri gelmişken, sıradaki programların yerlerini ve tarihlerini buradan duyuralım: 3 Mart’ta Aydın, 8 Mart’ta Kocaeli,  23 Mart’ta Aksaray, 30 Mart’ta Erzurum, 4 Nisan’da Kayseri, 13 Nisan’da Ordu, 14 Nisan’da Giresun, 27 Nisan’da Yozgat. Elbette Namaz Gönüllüleri’nin faaliyetleri bu programlardan ibaret değil. İnsanımıza “namaz bilinci” kazandırmak ve “dinin direği” olan namazın dosdoğru kılınmasını sağlayarak Müslümanların topyekûn dirilişini gerçekleştirmeye katkı sağlamak amacıyla çok yönlü çalışmalarımız devam ediyor. 

Bu arada, çalışmalarımızın daha kapsamlı ve etkili biçimde sürmesi için “Genç Namaz Gönüllüleri Platformu” inisiyatifini oluşturmaya karar verdik. Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Eyüp’teki Kara Süleyman Tekkesinde Ensar Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı programla gerçekleştirilen ilk istişare toplantısı ile “Genç Namaz Gönüllüleri”miz yola koyuldular şükürler olsun. 

Genç Namaz Gönüllüleri aşağıdaki bildiri ile şöyle bir çağrıda bulundular:

“Namaz: Evrensel Bir Çağrıdır; Bu Evrensel Çağrıda Sen De Ses Ol!”

“Evrensel bir çağrı olan namaz dil, renk, ırk, mezhep, sosyal statü ayrımına karşı olan, kolektif bir şuurun göstergesidir.

Müminleri bir araya getirmenin adıdır namaz. Her gün beş vakit Rabbimize yöneldiğimizde tek başımıza dahi olsak Fatiha Suresini okurken “Yalnız sana ibadet ederiz yalnız senden yardım dileriz» lafzını söyler söz veririz. “BEN” değil “BİZ” vurgusunu ilahi işaret olarak tekrarlar, her vakit ve rekât namazımızda müminlerin kardeşliği ve dayanışma sorumluluğu için ahitte bulunuruz. Dolayısıyla namaz hayatla ve müminlerle irtibatımızın en önemli tezahürüdür.

Modern hayatın insanı yozlaştırdığı, “BİZ” olmaktan çıkartıp, “BİREY” olmaya teşvik ettiği bu çağda, genç nesiller olarak birlikteliğe ve kardeşliğe daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle Namaz Gönüllüleri Gençlik Platformu olarak bizler istedik ki, müminleri bir araya toplayan namaz ile ellerimizi, kalplerimizi ve saflarımızı daha bir sıklaştıralım.

İçinde bulunduğumuz camiada, üniversitelerde, imam hatip ve diğer okullarda, iş hayatında, mahallede, evde, sosyal medyanın da etkileyici gücünü kullanarak hayatın her alanında namaz bilincini birlikte kazandıralım. Çeşitli seminer, panel ve konferanslarla namaz konusunda toplumu bilinçlendirip, Hz. Resul dönemindeki fonksiyonunu yitiren camilerle yeni nesillerin irtibatını yeniden sağlayalım. Camilerle aramızdaki mesafeyi kaldırıp, kimi zaman namaz ibadetimizi, kimi zaman ders halkalarımızı, sohbetlerimizi bu ortamlara taşıyarak Allah’ın evi olan bu mekânları diri tutalım.

Bu yüzden istiyoruz ki İslami camianın çeşitli vakıf, dernek ve STK’larının temsilcisi genç kardeşlerimizle belirli periyotlarda bir araya gelip insana her türlü fahşâya karşı bilinç ve tavır aşılayan namaz ibadetini toplumda ve özellikle gençler arasında nasıl yaygınlaştırmanın istişaresini yapalım.

Günde beş vakit, ‘Haydin kurtuluşa’, ‘Haydin felaha’ davetiyle tüm İslam ailesine yapılan evrensel bir uyanış ve diriliş çağrısının adıdır “salat”, yani namaz. Biz Müslümanlara ve özellikle de Müslüman Gençlere düşen ise bu çağrıya gönülden kulak vermektir.

Bu çağrıya kulak veren siz kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle, omuz omuza verelim, namaz ile kulluğumuzun inşasını yeniden zirveye yükseltelim.

Dik duralım elif gibi.

Kıyamla göğertelim gençliğimizi, geleceğimizi.”

Rabbim yollarını açık eylesin, çalışmalarını bereketli eylesin, inşaallah.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23